Ο Τραμπ βρήκε νέο εχθρό: Την Google – Τί απαντά η εταιρεία στον πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο Τραμπ βρήκε νέο εχθρό: Την Google – Τί απαντά η εταιρεία στον πρόεδρο των ΗΠΑ
epa06954591 US President Donald J. Trump talks to the media before boarding Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA, 17 August 2018. Trump departs the White House for Westhampton Beach, New York. EPA/TASOS KATOPODIS

Πτώση της μετοχής της Alphabet μετά τα tweets του Αμερικανού προέδρου, που κατηγορεί τη μηχανή αναζήτησης για διάδοση ψευδών ειδήσεων για τον ίδιο.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τα έβαλε αυτή τη φορά με την Google κατηγορώντας την ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης δείχνουν μόνο αρνητικές ιστορίες για τον ίδιο.

«Τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google για το “Trump News” δείχνουν μόνο την προβολή/αναφορά του Fake New Media. Με άλλα λόγια, το έχουν “μανουβράρει”, για μένα και για άλλους, έτσι ώστε σχεδόν όλες οι ιστορίες και οι ειδήσεις να είναι αρνητικές, το Fake CNN είναι εμφανές. Το Ρεπουμπλικανικό – Συντηρητικό κόμμα και τα έντιμα Media έχουν κλειστεί έξω (από την Google). Παράνομο», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σε ένα μεταγενέστερο tweet, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανέφερε: «Η Google και άλλοι καταργούν τις φωνές των συντηρητικών και κρύβουν πληροφορίες και νέα που είναι καλά. Ελέγχουν τι μπορούμε και δεν μπορούμε να δούμε. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση – θα αντιμετωπιστεί!».

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το 96% των αποτελεσμάτων προέρχονταν από «Εθνικά Μέσα Ενημέρωσης της Αριστεράς», κάτι που χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνο». «Η Google και άλλοι αποσιωπούν τις φωνές των Συντηρητικών και κρύβουν τις θετικές πληροφορίες. Ελέγχουν τι μπορούμε να δούμε ή όχι», επέμεινε.

«Όταν οι χρήστες πληκτρολογούν ερωτήσεις στη μπάρα αναζήτησης, ο στόχος μας είναι να διασφαλίζουμε ότι θα λάβουν τις πιο σχετικές απαντήσεις σε λίγα δευτερόλεπτα», απάντησε η Google, η θυγατρική της Alphabet, σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Η αναζήτηση δεν χρησιμοποιείται για να θέσει κάποια πολιτική ατζέντα και δεν προκαταλαμβάνουμε τα αποτελέσματά μας υπέρ οποιασδήποτε πολιτικής ιδεολογίας» συνεχίζει, διαβεβαιώνοντας ότι κάθε χρόνο βελτιώνονται οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται ώστε να διασφαλίζεται ότι θα εμφανίζεται «υψηλής ποιότητας περιεχόμενο» που θα ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις των χρηστών.

«Εργαζόμαστε συνεχώς για να βελτιώσουμε την Αναζήτηση της Google και ποτέ δεν κατατάσσουμε τα αποτελέσματα για να χειραγωγήσουμε μια πολιτική άποψη», τονίζει επίσης η εταιρεία.

Η επίθεση αυτή, εναντίον μιας από τις δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης παγκοσμίως, εντάσσεται στη γενικότερη τακτική του εναντίον των ιστοτόπων κοινωνικών δικτύωσης που θεωρεί ότι μεροληπτούν σε βάρος των Συντηρητικών.

Ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου, Λάρι Κούντλοου, είπε σε δημοσιογράφους μετά τις αναρτήσεις του Τραμπ ότι ο Λευκός Οίκος «ρίχνει μια ματιά» στην Google, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Μετά τις αναρτήσεις του Τραμπ, η μετοχή της Alphabet υποχώρησε κατά -0,6%, στα 1.248,28 δολάρια.