Ο τραπεζικός γάμος που θα ταράξει τα νερά στην Ευρώπη

Ο τραπεζικός γάμος που θα ταράξει τα νερά στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τους Financial Times, Unicredit και Societe Generale είναι σε συζητήσεις.

Στα σκαριά νέος ευρωπαϊκός τραπεζικός κολοσσός; Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, o Γάλλος Ζαν Πιέρ Μουστιέ, διευθύνων σύμβουλος της Unicredit, της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, εξετάζει εδώ και μήνες τις δυνατότητες για συγχώνευση με την Societe Generale.
Αν αυτή η κίνηση προχωρήσει, θα μπορούσε να δώσει το έναυσμα για μία νέα εποχή συγκέντρωσης στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Η επιλογή του επικεφαλής της Unicredit δεν είναι τυχαία, καθώς στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθυντής των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής της Societe.

Αν και σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, δεν έχει υπάρξει επίσημη προσέγγιση, τα διευθυντικά στελέχη φαίνεται να βλέπουν θετικά την προοπτική συγχώνευσης με την ιταλική Unicredit.

Οι διαβουλεύσεις σε κάθε περίπτωση βρίσκονται σε αρχικό σχέδιο και η ρευστή πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, όπως και η μεταβλητότητα στις αγορές, θα μπορούσε να καθυστερήσει το αρχικό χρονοδιάγραμμα για οριστικοποίηση της συμφωνία μέσα σε 18 μήνες.

Σε δήλωσή της στο Reuters η SocGen επισημαίνει ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων των δύο τραπεζών. Αποφεύγει, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει εάν είναι σε εξέλιξη άτυπες επαφές. Η Unicredit αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.