«Ο Τσίπρας έκανε εκλογές στα μουλωχτά και το ήξεραν μόνο οι εκβιαστές-δανειστές»

«Ο Τσίπρας έκανε εκλογές στα μουλωχτά και το ήξεραν μόνο οι εκβιαστές-δανειστές»

Νέα επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε Αλέξη Τσίπρα, Προκόπη Παυλόπουλο και δανειστές.

Επίθεση στην κυβέρνηση και στις «μνημονιακές δυνάμεις», εξαπέλυσαν η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε κοινές δηλώσεις λίγο πριν αρχίσει η συνάντησή τους.

Ο κ. Λαφαζάνης ευχαρίστησε την κ. Κωνσταντοπούλου και ανέφερε ότι είχε την θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει για την κοινοβουλευτική συγκρότηση της Λαικής Ενότητας, στην κατεύθυνση της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου. Σημείωσε, ότι είναι σημαντική η συμβολή της κ. Κωνσταντοπούλου στην τήρηση του Συντάγματος και στην λειτουργία της Βουλής, που οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο. Υποστήριξε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται υπό μνημονιακή κατοχή, το μόνο δίκαιο που ισχύει είναι το δίκαιο του μνημονίου, ωστόσο η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να παραμείνει μνημονιακή αποικία». Νωρίτερα ο κ. Λαφαζάνης είχε δηλώσει ότι θα εξαντλήσει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της υπογράμμισε, ότι έχει ιδιαίετερη σημασία σε κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση και το θεσμικό καθήκον να θωρακίζουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια. Επανέλαβε τις αιτιάσεις της έναντι της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας: «Δυστυχώς είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, ότι ξεκίνησε με μία κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας την Βουλή και την Πρόεδρό της και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την δίαδικασία αυτή από την Βουλή.

«Για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλη», τόνισε.

Κωνσταντοπούλου: Οι θεσμοί δεν είναι τσιφλίκι κανενός

«Οι θεσμοί δεν είναι ούτε τσιφλίκι ούτε ιδιοκτησία κανενός. Η Βουλή είναι πυλώνας της δημοκρατίας δεν ανοιγοκλείνει κατά παραγγελία», δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης, αφού ευχαρίστησε την κ. Κωνσταντοπούλου για την συνάντηση, τόνισε ότι η νέα κοινοβουλευτική ομάδα που δημιούργησε «είναι το πρόπλασμα ενός κόμματος που έχουμε ήδη καταθέσει τις προϋποθέσεις που χρειάζονται στον Άρειο Πάγο προκειμένου να ιδρυθεί άμεσα και να προχωρήσουμε άμεσα στις εκλογές με αυτή την προσωνυμία».

«Πιστεύουμε ότι η Βουλή πρέπει να λειτουργεί, η Βουλή δεν έχει κλείσει», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως «ενεργή δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή δημοκρατία. Δημοκρατία υπάρχει μόνο αν είναι αντιμνημονιακή. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει δημοκρατία όταν Μέρκελ και Γιούνκερ καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα».

«Δεν μπορεί ο λαός να δέχεται αυτές τις προσβολές. Δεν μπορεί να ανοιγοκλείουν τη Βουλή για το οτιδήποτε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λειτουργεί είναι οι θεσμοί. Η ανωμαλία δυστυχώς είναι έργο αυτών που απεργάζονται αντιλαϊκά συμφέροντα και εξελίξεις», σημείωσε, τονίζοντας πως «Αντιστρατευόμαστε τις εκλογές εξπρές», τις οποίες χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικές».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξει συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι δεν συζητήθηκε αυτό το ζήτημα στην σημερινή συνάντηση.

«Η Ζωή δεν είναι μόνο Πρόεδρος της Βουλής αλλά ήταν και παραμένει μια αγωνίστρια. Έχουμε χρόνια κοινούς και σκληρούς αγώνες εντός και εκτός Βουλής. Μας συνδέει μια μεγάλη κοινή παράδοση και ελπίζω να μας συνδέει και στο μέλλον αυτό το κοινό αγωνιστικό βίωμα και η κοινή αγωνιστική θέληση. Δεν συζητήσαμε κανένα άλλο θέμα πλην της θεσμικής υποχρέωσης που είχα να ενημερώσω για την ίδρυση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τις προοπτικές της» είπε.

«Η Προεδρία δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου»

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις νέες δηλώσεις της προέδρου της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισαν:«ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».