Ο Τζακ Μα εξακολουθεί να μην είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα

Ποιος είναι ο Κινέζος μεγιστάνας ακινήτων που κατέκτησε την πρώτη θέση της λίστας Hurun, με τους πιο εύπορους ανθρώπους της Κίνας.

O Κινέζος μεγιστάνας ακινήτων, Wang Jianlin εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα του, σύμφωνα με την ετήσια λίστα Hurun που περιλαμβάνει τις πιο εύπορους ανθρώπους στην Κίνα.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο Τζακ Μα, ο οποίος για ακόμη μια χρονιά δεν κατάφερε να στεφθεί πρώτος στη λίστα, ενώ εμφάνιση για πρώτη φορά κάνει ο Yao Zhenhua, πρόεδρος της Baoneng.

Η περιουσία του Wang, πρόεδρος της Dalian Wanda Group, εκτιμάται στα 32,1 δισ. δολάρια, ενώ ο Μα είδε τον πλούτο του να αυξάνεται κατά 41% το 2015. Από την άλλη, ο Yao Zhenhua πρόεδρος της Baoneng Group είδε αύξηση στην περιουσία του κατά 820%, στα 17,2 δισ. δολάρια.

Ο εν λόγω κατάλογος των πλουσίων υπογραμμίζει την αυξανόμενη οικονομική ισχύ των υπερ-πλουσίων της χώρας, η οποία προκύπτει από την «έκρηξη» της παγκόσμιας προσφοράς.

Σύμφωνα με τη λίστα, ο Yaο αντιπροσωπεύει ένα κύμα πλουσίων, των οποίων τα χρήματα προήλθαν από τη συμμετοχή τους στις χρηματοπιστωτικές αγορές, σε αντίθεση με τους πιο συνηθείς τρόπους, όπως είναι το εμπόριο και οι κατασκευές.

Τέλος, η λίστα επισημαίνει ότι η Κίνα πλέον φιλοξενεί 594 δισεκατομμυριούχους ανθρώπους, αφήνοντας πίσω τις ΗΠΑ με 535. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι κανένας Κινέζος δισεκατομμυριούχος δεν έχει, μέχρι στιγμής, κάνει εμφάνιση στη λίστα με τους 20 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.