Ο Τζακ Μα της Alibaba προσφέρει 14,5 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

Ο Τζακ Μα της Alibaba προσφέρει 14,5 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού
Jack Ma, executive chairman of Alibaba Group, speaks during the Clinton Global Initiative's annual meeting in New York, September 29, 2015. REUTERS/Lucas Jackson Photo:
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας θα κάνει τη δωρεά μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος.

Ο δισεκατομμυριούχος του τεχνολογικού κλάδου, Τζακ Μα, δεσμεύτηκε να διαθέσει 14,5 εκατ. δολάρια (100 εκατ.α γουάν) για τη μάχη κατά της επιδημίας του κοροναϊού.

Ο Τζακ Μα, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας και ιδρυτής του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, θα δωρίσει τα χρήματα μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος που φέρει το όνομά του για να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον κοροναϊό. Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Weibo, το ίδρυμα του Ma ανέφερε τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι η μάχη μεταξύ της ανθρωπότητας και της ασθένειας θα διαρκέσει καιρό. Τα λεφτά αυτά θα βοηθήσουν διάφορες προσπάθειες στην ιατρική έρευνα και θα συμβάλλουν στην πρόληψη» προσέθεσε.

Πολυάριθμες άλλες εταιρείες τεχνολογίας στην Κίνα έχουν δεσμευτεί να δώσουν χρήματα για τον σκοπό αυτό. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Tencent έχει δωρίσει 43,5 εκατ. δολάρια (300 εκατ. γουάν) σε αγαθά και θα προσφέρει υπηρεσίες χαρτογράφησης και δεδομένων, ενώ η Baidu και η ByteDance, η οποία κατέχει το TikTok, επίσης θα προσφέρουν οικονομική βοήθεια.

Εκτός Κίνας, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς  έχουν υποσχεθεί να δωρίσουν 10 εκατ. δολάρια με τη μορφή χρηματοδότησης εκτάκτου ανάγκης σε ιατρικό προσωπικό στην Κίνα και την Αφρική. Ο κοροναϊός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας τον Δεκέμβρη. Από τότε, έχει επεκταθεί σε τουλάχιστον 15 χώρες, καθώς και σε κάθε περιφέρεια της ηπειρωτικής Κίνας. Τουλάχιστον 170 άτομα έχουν πεθάνει από τον κοροναϊό, ενώ συνολικά έως τις 29 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί 7.711 κρούσματα στην Κίνα.

πηγή: Business Insider