Ο Τζον Μπόλτον παραδέχεται πως γνώριζε εκ των προτέρων για τη σύλληψη της Μενγκ Ουάνγκζου

Ο Τζον Μπόλτον παραδέχεται πως γνώριζε εκ των προτέρων για τη σύλληψη της Μενγκ Ουάνγκζου
epa06924275 National Security Advisor John Bolton responds to a question from the news media during the daily briefing at the White House in Washington, DC, USA 02 August 2018. The intelligence officials responded to questions on election meddling and security. EPA/SHAWN THEW

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ αποκαλύπτει πως ήξερε για την επικείμενη σύλληψη της κόρης του ιδρυτή της Huawei.

Ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον δήλωσε σε συνέντευξή του στο Κρατικό Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR) ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τη σύλληψη της Μενγκ Ουάνγκζου, κόρης του ιδρυτή του κινεζικού κολοσσού Huawei στον Καναδά.

Ο Μπόλτον ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήξερε από πριν για τη σύλληψη της Ουάνγκζου το Σάββατο, την ημέρα που ο Τραμπ συμφώνησε με τον ομόλογό του της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο Μπουένος Άιρες μια εμπορική ανακωχή διάρκειας 90 ημερών προκειμένου να αποκλιμακώσει την εμπορική διένεξη που προκάλεσε η Ουάσινγκτον.

«Ήξερα εκ των προτέρων. Αυτή την πληροφορία την λάβαμε από το υπουργείο Δικαιοσύνης», τόνισε ο Μπόλτον, σύμφωνα με tweet του δημοσιογράφου του NPR Στιβ Ινσκίπ.

Δείτε ακόμη:

Μενγκ Ουάνγκζου: Η «πριγκίπισσα» της κινεζικής τεχνολογίας που η σύλληψή της προκάλεσε πανικό στις αγορές

Μεγάλες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τη σύλληψη υψηλόβαθμου στελέχους της Huawei