Ο Βορίδης «ψηφίζει» Μητσοτάκη

Ο Βορίδης «ψηφίζει» Μητσοτάκη

Έμμεση στήριξη στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον βουλευτή που στον πρώτο γύρο συμπαρατάχθηκε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης αν και δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει κάποιον ονομαστικά, όπως έπραξε στον πρώτο γύρο, τόνισε “Έχει δίκιο ο Κυριάκος (Μητσοτάκης) που είπε ότι τρεις υποψήφιοι προωθούσαν την ανανέωση του κόμματος και ένας τη συνέχεια”.

Παράλληλα, προσέθεσε πως η υποψηφιότητα Μητσοτάκη έθετε τρία κεντρικά ζητήματα: Τη ριζοσπαστική ανανέωση του κόμματος, τον τερματισμό της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς και τη σκληρή γραμμή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μητσοτάκης και οι «πολιτικά ορφανοί πολίτες»

Να εκφράσει το σύνολο της κεντροδεξιάς επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε στο MEGA, τονίζοντας ότι στον μεσαίο χώρο βρίσκονται οι «πολιτικά ορφανοί πολίτες» η προσέλκυση των οποίων θα αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θέλει μια συρρικνωμένη παράταξη που να μπορεί να εκφράσει και πάλι «τουλάχιστον τον κόσμο που ψήφισε ναι στο δημοψήφισμα». Διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί είτε ο ίδιος, είτε ο κ. Μεϊμαράκης δεν τίθεται θέμα ενότητας και ο ένας θα στηρίξει τον άλλον.

Αναφορικά με τα διλήμματα της εκλογής της 10ης Ιανουαρίου, ανέφερε ότι το πρώτο αφορά στο ζήτημα της δημιουργικής ανανέωσης ή της στασιμότητας και το δεύτερο στο ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης: ΝΔ: Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών