Ohhh my Dog: Γνωρίστε τη γυναίκα που σχεδιάζει αξεσουάρ σκύλων για καλό σκοπό

Ohhh my Dog: Γνωρίστε τη γυναίκα που σχεδιάζει αξεσουάρ σκύλων για καλό σκοπό

Το εύγλωττο Οhhh Μy Dog! έγινε πριν από ενάμιση χρόνο από «οικογενειακή» πραγματικότητα label.

Ντέπυ Κουρελού

Όλα ξεκίνησαν όταν η Τζέλα βρέθηκε στην αγκαλιά της Κρίστη Κωσταράκου. Ένα ημίαιμο λευκό λαμπραντόρ, χριστουγεννιάτικο δώρο του φίλου της, άλλαξε, σαν σε σενάριο χολιγουντιανής ταινίας, τη ζωή της Κρίστης Κωσταράκου.

«Ψάχναμε αξεσουάρ για την Τζέλα και, καθώς είμαι τρελή με το DIY, κατέληξα να τα φτιάχνω μόνη μου» θυμάται η Κρίστη, που πλέον, ενάμιση χρόνο μετά, είναι η περήφανη μαμά δύο γατών, της Μίσι και της Τίφανι, δύο σκύλων, της Τζέλα και της Εστρέλα, «και κηδεμόνας του πιο καλόψυχου αλήτη της γειτονιάς μας, του Γαμπρού».

Οι ανάγκες της πολυπληθούς οικογένειας οδήγησαν από σύμπτωση την Κρίστη σε ένα διαφορετικό μονοπάτι.

Καθώς το dog shopping την άφηνε ανικανοποίητη, σαν υπερπροστατευτική μαμά, άρχισε να φτιάχνει μόνη της περιλαίμια από καραβόσκοινο και δέρμα, οικολογικούς οδηγούς, κρεβατάκια (τα λεγόμενα yoda, από τις λέξεις yoga και dog) κι ένα δικής της έμπνευσης αναδιπλώμενο μπολ νερού από τσουβάλι για τις εκδρομές τους. Σύντομα, άρχισε να δωρίζει τις κατασκευές της σε φίλους, ιδιοκτήτες μικρών ζώων, για να αντιληφθεί, έτσι ανυποψίαστα, πως αρέσουν κι έχουν ζήτηση.

Το εύγλωττο Οhhh Μy Dog! έγινε πριν από ενάμιση χρόνο από «οικογενειακή» πραγματικότητα label και η συλλογή εμπλουτίστηκε με παιχνίδια, μαξιλαράκια, έξυπνα μπρελόκ με μυστικές θήκες για poop bags, περισσότερα λουριά, περισσότερα περιλαίμια. Σήμερα οι συλλογές του βρίσκονται onlineστο ohhhmydog.com, σε pet shops στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και το Λονδίνο, σε concept stores και boutique pet shops.

Πρόκειται για μία ακόμα ιστορία θαρραλέας επιχειρηματικότητας; «Το Ohhh My Dog ξεκίνησε αυθόρμητα, πριν από ενάμιση χρόνο, προκειμένου να εμπλουτίσει την “γκαρνταρόμπα” των κατοικίδιών μου. Μια προσπάθεια που πολύ γρήγορα αγκάλιασε ολιστικά τη σχέση ανθρώπου – κατοικιδίου κι έγινε το πρώτο ελληνικό brand που ασχολήθηκε με κάτι τέτοιο. Η συλλογή του Ohhh My Dog αποτελείται από αντικείμενα χειροποίητα, φτιαγμένα στην Ελλάδα, με πολύ μεράκι από την ομάδα μας. Πρόκειται για μία σειρά που ονειρεύτηκαν άνθρωποι που λατρεύουν τα ζώα, προκειμένου να κάνουν την καθημερινότητά τους ευκολότερη, συνδυάζοντας μία πολύ συγκεκριμένη αισθητική, οικολογικά και φυσικά υλικά, έξυπνα σχέδια, προσιτές τιμές και πολλή αγάπη» λέει η Κρίστη. Τα αξεσουάρ της συλλογής είναι όλα χειροποίητα, φτιαγμένα από ελληνικές πρώτες ύλες, με αγνά και όσο πιο φυσικά γίνεται υλικά. «Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να αναλάβουν Έλληνες τεχνίτες».

Εξίσου σημαντικό για την ίδια ήταν να επιστρέψει ένα μερίδιο της καλής της τύχης, γι’ αυτό μέρος των εσόδων διατίθεται σε φιλοζωικό σωματείο. Είναι, όμως, οι Έλληνες φιλόζωοι; «Οι Έλληνες κάνουν προσπάθεια να αποτινάξουν τις παλιές πεποιθήσεις, τις φοβίες και τις συμπεριφορές αδιαφορίας απέναντι στα ζώα, κατοικίδια και μη, όμως, δυστυχώς, με έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς παραβατικότητας ενάντια στα δικαιώματα των ζώων και ποσοστά κακοποίησης που ξεπερνούν κατά πολύ τη φαντασία, θα έλεγε κανείς πως έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από ιδιωτικές πρωτοβουλίες και συλλόγους, όπως το ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, spazgreece.gr), που στηρίζουμε κι εμείς έμπρακτα, όμως χρειάζεται ενημέρωση, ανοιχτόμυαλες ιδέες και πιο πολύ απ’ όλα μεγάλες αγκαλιές και πολλή αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας».

Η Κρίστη Κωσταράκου σπούδασε εγκληματολογία και management. «Ήθελα πολύ να ασχοληθώ με την εγκληματολογία. Από μικρή παρακολουθούσα με μανία εγκλήματα, δολοφονίες, έβλεπα αντίστοιχες ταινίες, αλλά δεν εξάσκησα ποτέ το επάγγελμα. Προχώρησα σε επιπλέον σπουδές στην επιχειρηματικότητα και το management». Οι ετερόκλητες ασχολίες της δεν τελειώνουν εδώ. Γράφει για μόδα σε περιοδικά, ασχολείται με branding, εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση και, φυσικά, προσπαθεί επεκτείνει το Ohhh My Dog.

Η σχέση της με τα ζώα ξεκίνησε δυσοίωνα. «Περισσότερο σαν μια σχέση μίσους και πάθους. Ο μπαμπάς μου, στην τρυφερή ηλικία των 3, αποφάσισε να μου πάρει δώρο ένα καναρίνι, το καναρίνι έκανε “τσίου τσίου”, ο μπαμπάς το τάιζε, εγώ πάλι δεν έκανα “τσίου”, οπότε αποφάσισα πως το ζήλευα παράφορα και φρόντισα να κάνω σαφές πως μόνο ένας από τους δύο μας χωρούσε στο σπιτικό μου. Έτσι, το μονοπώλιο της πατρικής αγάπης παρέμεινε στα παιδικά μου χέρια».

Ωστόσο, προέρχεται από μια φιλόζωη οικογένεια και στη ζωή τους τα μικρά ζώα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Υπάρχει κάτι που της έμαθαν τα ζώα; «Όταν μιλάει κανείς για τέτοια γλυκουλινίστικα, “τα μαθήματα ζωής από τη γάτα μου” κινδυνεύει να χαρακτηριστεί, στην καλύτερη περίπτωση, ρομαντικός, ίσως γραφικός, όμως, ναι, στη δική μου ζωή τα ζώα έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο. Έχω πάρει από τη γάτα μου χρηστικές συμβουλές, όπως “ο νιπτήρας του μπάνιου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σα δροσερό κρεβάτι” και από την Τζέλα μαθήματα για “πονηρούς τρόπους κλοπής κεφτέδων”. Όμως, το βαρυσήμαντο και καθ’ όλα αληθινό είναι πως κάθε κάθε ζώο παραδίδει και τα δικά του μαθήματα ζωής, όλα τρυφερά, αγαπησιάρικα και αληθινά».

Πηγή: peoplegreece.com