Οι 3 partners που μίλησαν για Wealth Management στον Ελληνικό χώρο όταν ήταν… άγνωστη λέξη

Οι 3 partners που μίλησαν για Wealth Management στον Ελληνικό χώρο όταν ήταν… άγνωστη λέξη
Τα 13 χρόνια δραστηριότητας, oι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και οι νέοι στόχοι - Τι προβλέπουν τα στελέχη της Fathom για την οικονομία

H Fathom Wealth Management Advisors (Fathom WMA), με την 13χρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στο χώρο του External Asset Management, εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο ανάπτυξης στον τομέα διαχείρισης περιουσίας χτίζοντας περαιτέρω την θέση της εν μέσω ιστορικών προκλήσεων στο εγχώριο και διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον.

Με δραστηριότητα από το 2010, τότε που το External Asset Management και το Multi Family Office ήταν μια αγορά σε πρώιμο στάδιο, η Fathom WMA κατάφερε να κατέχει σημαντικό μερίδιο στην αγορά και σχεδιάζει να το διευρύνει μέσω τεχνογνωσίας, διευρυμένου πελατολογίου και καινοτόμων προϊόντων. Βάζει πιο ψηλά τον πήχη έχοντας πετύχει τους στόχους της στο πρώτο κύμα ανάπτυξης χάρη στην εμπειρία και στις αρχές  των τριών καταξιωμένων στελεχών: Χρήστου Μαυροκέφαλου, Φώτη  Μαυροκέφαλου και Δημήτριου Φούτση.

Οι τρεις συνεργάτες, και μέχρι σήμερα partners της Fathom WMA, έχουν στο βιογραφικό τους μεταπτυχιακές – διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό, όπου και απέκτησαν επαγγελματική εμπειρία σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η πολυετής εμπειρία τους ήταν η βάση για να προσεγγίσουν το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα φέρνοντας know how σε υπηρεσίες wealth management, πρωτοπορία για το private banking και τα ελληνικά δρώμενα της εποχής.

Από αριστερά προς δεξιά: Δημήτρης Φούτσης, Χρήστος Μαυροκέφαλος, Φώτης Μαυροκέφαλος
Από αριστερά προς δεξιά: Δημήτρης Φούτσης, Χρήστος Μαυροκέφαλος, Φώτης Μαυροκέφαλος

“Οπότε η Fathom WMA ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα προσφέροντας family office υπηρεσίες και πρόσβαση σε ένα νέο σύμπαν χρηματοοικονομικών εργαλείων. Έφερνε όμως και μια νέα κουλτούρα αναλαμβάνοντας την ευθύνη να εκπαιδεύσει τους πελάτες της σε ένα περιβάλλον στο οποίο αυτή η νοοτροπία δεν υπήρχε”, αναφέρει στο Fortune Greece o Χρήστος Μαυροκέφαλος.

Χρήστος Μαυροκέφαλος, Managing Partner, Fathom
Χρήστος Μαυροκέφαλος, Managing Partner, Fathom

Σταδιακά οι μέτοχοι της Fathom WMA μεγέθυναν το αποτύπωμά τους βασιζόμενοι σε ένα διεθνές περιβάλλον αξιοποιώντας την παρακαταθήκη επαφών που ανέπτυξαν όσο εργάζονταν εκτός των τειχών. Αυτό εν τέλει αποδείχθηκε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη διαχείριση των προκλήσεων που επιφύλασσε το μέλλον. Η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη που έχτισε με τα χρόνια η ομάδα της Fathom WMA τελικά την εδραίωσε σε μια αγορά που σχεδόν δημιούργησε εκ του μηδενός το 2010 αλλά πλέον χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό.

Αυτή η περίοδος έφερε εμπειρία μέσα από την ανάγκη για αντιμετώπιση δύσκολων συνθηκών και δημιούργησε όνειρα για την ομάδα της Fathom WMA. Όλα τα στελέχη και οι συνεργάτες συμμετέχουν ενεργά στην εταιρική ανάπτυξη καθώς και στις ανάγκες – αιτήματα του πελατολογίου.

Το ρίσκο και οι κρίσεις

“Χρειάζεται τεχνογνωσία και αξιοπιστία για να κερδίσει ένας επαγγελματίας την εμπιστοσύνη του πελάτη και να γίνει σύμμαχος ανάπτυξης πλούτου και διαχείρισης χαρτοφυλακίου, ειδικά σε εποχές έντονης μεταβλητότητας και αβεβαιότητας που αναβαθμίζουν το ρίσκο”, όπως τονίζει ο Δημήτρης Φούτσης.

Δημήτρης Φούτσης, Managing Partner, Fathom
Δημήτρης Φούτσης, Managing Partner, Fathom

“Ανταποκρινόμαστε άμεσα και κατανοούμε εις βάθος τις επιθυμίες και ανάγκες του πελάτη. Επίσης,  έχουμε καθήκον αυτό που φαίνεται ως αναδυόμενο ρίσκο να το εξηγούμε με ρεαλισμό καθώς και το τι μπορεί να περιμένει από τις υπηρεσίες μας. Υπάρχει διαφάνεια και ειλικρίνεια στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου. Με αυτή την προσέγγιση και την αποτελεσματικότητα της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε διατηρήσει και αυξήσει την πελατειακή βάση της εταιρείας”, αναφέρει ο Χρήστος Μαυροκέφαλος.

Οι προβλέψεις

Στο σύγχρονο περιβάλλον, όπως προσθέτει ο Φώτης Μαυροκέφαλος, αναδεικνύεται ως πρόκληση η πρόβλεψη, καθώς ο γεωπολιτικός κίνδυνος είναι σε υψηλά επίπεδα, αυξάνεται το κόστος χρήματος και οι πληθωριστικές πιέσεις. Η πρόβλεψη απαιτεί δεξιότητες και μέθοδο σε μια συγκυρία που ο ανοδικός κύκλος των επιτοκίων αλλάζει τα δεδομένα. Όπως εξηγεί, τα μηνύματα που θα σηματοδοτήσουν το “φρένο” στις αυξήσεις επιτοκίων θα έρθουν από τη χαμηλότερη ζήτηση που διαφαίνεται σταδιακά στον τομέα των υπηρεσιών και της κατανάλωσης και την αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Φώτης Μαυροκέφαλος, Managing Partner, Fathom
Φώτης Μαυροκέφαλος, Managing Partner, Fathom

“…Άρα πιστεύουμε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο πιθανόν έως το α’ εξάμηνο του 2024. Τότε θα δούμε ποιες θα είναι οι πραγματικές επιπτώσεις του πληθωρισμού στην κατανάλωση, θα δούμε αν οι οικονομίες θα ξεπεράσουν τον κίνδυνο της ύφεσης και αν ο πληθωρισμός θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται πιο γρήγορα όπως επιθυμούν οι Κεντρικές Τράπεζες”, προσθέτει αναδεικνύοντας επιπλέον ως βασικό παράγοντα για το 2024 τις αμερικανικές εκλογές.

Η επόμενη μέρα και οι στόχοι δεκαετίας

Εν κατακλείδι, το DNA της εταιρείας είναι δομημένο στην εμπιστοσύνη, διαφάνεια, σεβασμό και στην συνεχή ενημέρωση του πελάτη, με αποτέλεσμα την οικοδόμηση μακροχρόνιων σχέσεων.

Η Fathom WMA, σύμφωνα με τα στελέχη της, αναβαθμίζει συνεχώς τις υποδομές της ενσωματώνοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις  στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία θέτει νέους στόχους που συνοψίζονται ως εξής:

  1. Περαιτέρω διεθνής επέκταση
  2. Προσαρμογή στις νέες τεχνολογικές απαιτήσεις
  3. Κεφαλαιοποίηση της εμπειρίας με την οικοδόμηση νέων συνεργασιών
  4. Δημιουργία νέων τμημάτων και βελτιστοποίηση στον τομέα της διαχείρισης περιουσίας.