Οι αισιόδοξοι της τεχνητής νοημοσύνης είναι περισσότεροι από τους απαισιόδοξους στο Νταβός

Οι αισιόδοξοι της τεχνητής νοημοσύνης είναι περισσότεροι από τους απαισιόδοξους στο Νταβός
A participant uses his mobile phone at the Congress centre during the World Economic Forum (WEF) annual meeting in Davos on January 18, 2023. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP) Photo: AFP
Η απρόσμενη, αν και συγκρατημένη, αισιοδοξία σχετικά με την ικανότητά μας να διαχειριστούμε τους κινδύνους και να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία.

Των Alan Murray & Nicholas Gordon

Ποιο είναι το επιχειρηματικό «πνεύμα των καιρών» όπως αποτυπώνεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός; Καταρχήν, το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει έλλειψη κινδύνων. Μαίνονται δύο πόλεμοι, οι εντάσεις μεταξύ υπερδυνάμεων αυξάνονται, υψηλότερα επιτόκια, ακραία καιρικά φαινόμενα, ακραία πόλωση, ακραία αβεβαιότητα – πείτε το όπως θέλετε. Αλλά αυτό που εντόπισαν οι συντάκτες του Fortune στο Νταβός ήταν μια απρόσμενη, αν και συγκρατημένη, αισιοδοξία σχετικά με την ικανότητά μας να διαχειριστούμε αυτούς τους κινδύνους και να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να αναπτύξουμε τις επιχειρήσεις και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Μερικά παραδείγματα:

«Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, οι τεχνολογικοί κίνδυνοι, οι οικονομικοί κίνδυνοι, οι κοινωνικοί κίνδυνοι, οι κίνδυνοι της αγοράς εργασίας απασχολούν τους CEO. Αυτό που είναι εντυπωσιακό αυτή τη στιγμή είναι ότι το φάσμα των πιθανών αποτελεσμάτων για όλα αυτά τα ζητήματα είναι τόσο ευρύ. Και έτσι, τόσο για τους ηγέτες των επιχειρήσεων όσο και για τους ηγέτες του δημόσιου τομέα, η ανάγκη προετοιμασίας για αυτήν τη στιγμή είναι πολύ, πολύ απαιτητική. Οποιοδήποτε από τα ζητήματα θα μπορούσε να φτάσει στα άκρα και να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. Αυτό, για μένα, είναι το πραγματικά διαφορετικό στοιχείο της τρέχουσας συγκυρίας».

—John Doyle, CEO, Marsh McLennan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

«Νομίζω ότι υπάρχει συνειδητοποίηση και αποδοχή του γεγονότος ότι ο κόσμος είναι ένα περίπλοκο μέρος. Όλα αυτά τα ζητήματα που κατά κάποιο τρόπο παρουσιάζονται σαν κλισέ, είναι πραγματικά. Και οι εταιρείες πρέπει να το αποδεχθούν αυτό και να αρχίσουν να εφαρμόζουν τρόπους αντιμετώπισης και αξιοποίησης. Νομίζω ότι υπάρχει μια υποκείμενη αισιοδοξία γύρω από αυτό… μια αντίληψη ότι τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν ανά πάσα στιγμή».

—Constantine Alexandrakis, CEO, Russell Reynolds

«Φαίνεται ότι ο κόσμος είναι αισιόδοξος. Όχι με τρόπο ευφορικό αλλά, ξέρετε, θα δαπανηθούν 5 τρισεκατομμύρια δολάρια για την τεχνολογία φέτος, επομένως η επένδυση στην τεχνολογία είναι πολύ καλή…. Νομίζω ότι ο κόσμος το αντιλαμβάνεται… αν κάνεις πάντα αυτό που έκανες πάντα, θα παίρνεις πάντα αυτό που έπαιρνες πάντα. Λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, εξετάζουν τα δομικά πράγματα που πρέπει να συμβούν ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες».

—Bill McDermott, CEO, ServiceNow

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com