Οι δικηγόροι του Sam Bankman-Fried διαμαρτύρονται γιατί παρουσιάζεται ως… «villain καρτούν»

Οι δικηγόροι του Sam Bankman-Fried διαμαρτύρονται γιατί παρουσιάζεται ως… «villain καρτούν»
NEW YORK, USA - JUNE 15: FTX Founder Sam Bankman-Fried leaves from Manhattan Federal Court after court appearance in New York, United States on June 15, 2023. Fatih Aktas / Anadolu Agency (Photo by Fatih Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Ανήσυχοι οι συνήγοροι υπεράσπισης για το αρνητικό πορτρέτο του πελάτη τους.

Οι δικηγόροι του Sam Bankman-Fried έχουν παραπονεθεί ότι οι εισαγγελείς στη δίκη του για απάτη παρουσιάζουν τον ιδρυτή της FTX ως… «villain καρτούν», αλλά έχουν κάνει ελάχιστα για να αντιμετωπίσουν τις μη κολακευτικές απεικονίσεις του που «προσφέρθηκαν» στους ενόρκους από τους πρώην συναδέλφους του.

Κατά την αντεξέταση πρώην μελών του στενού του κύκλου, που δήλωσαν ένοχοι και κατέθεσαν υπέρ της κατηγορούσας αρχής, οι συνήγοροι υπεράσπισης απέφυγαν γενικά να αμφισβητήσουν τις μαρτυρίες τους για τον Bankman-Fried, που χτυπούσε θυμωμένα τους συναδέλφους του, οι οποίοι αμφισβητούσαν βασικές αποφάσεις της εταιρείας. Επίσης, δεν αμφισβήτησαν την κατάθεση ενός από τους μάρτυρες ότι η ιδιόρρυθμη προσωπικότητά του ήταν ως επί το πλείστον θέατρο, όπως μεταδίδει το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δικηγόροι υπεράσπισης θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν μια ανταγωνιστική αφήγηση όταν παρουσιάσουν την υπόθεσή τους, αρχής γενομένης από την Πέμπτη. Όμως η μαρτυρία που παρουσίασε η πολιτική αγωγή και η οποία περιέγραψε ένα αρνητικό πορτρέτο του χαρακτήρα του κατηγορουμένου, αν παραμείνει αδιαμφισβήτητη, θα μπορούσε να κάνει τους ενόρκους πιο πρόθυμους να καταδικάσουν τον Bankman-Fried, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Παρόλο που δεν αφορά άμεσα την ενοχή ή την αθωότητα, μπορεί να δημιουργήσει κακή εντύπωση», δήλωσε πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας. «Είναι πιο εύκολο να καταδικάσεις κάποιον που μπορεί να μην σου αρέσει τόσο πολύ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: