Οι εφαρμογές με τα περισσότερα downloads – «Βασιλιάς» το TikTok, σε θέση ισχύος η Meta

Οι εφαρμογές με τα περισσότερα downloads – «Βασιλιάς» το TikTok, σε θέση ισχύος η Meta
epa08667463 (FILE) - A close-up shows the video-sharing application TikTok on a smart phone in Berlin, Germany, 07 July 2020 (reissued 14 September 2020). According to statement issued by Microsoft, Chinese company ByteDance refused to sell its USA operations of TikTok to the US tech giant. EPA/HAYOUNG JEON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μόνη εφαρμογή από κινεζική εταιρεία που σημειώνει αυτό το επίπεδο επιτυχίας, παρά την απαγόρευση από σειρά χωρών ανά τον πλανήτη.

Το TikTok είναι η εφαρμογή με τα περισσότερα «κατεβάσματα» παγκοσμίως, την ώρα που οι εφαρμογές της Meta ξεχωρίζουν στις ανώτερες θέσεις της σχετικής λίστας, σύμφωνα με στοιχεία για τα δημοφιλέστερα app διεθνώς το 2022 που κατέγραψε το Business of Apps.

Το TikTok της ByteDance κατέγραψε 672 εκατ. download για τον περασμένο χρόνο, ενώ από την 2 έως τη 4 θέση καταγράφονται οι εφαρμογές της Meta, Instagram, Facebook και WhatsApp.

To visualcapitalist.com σημειώνει πως το TikTok είναι η μόνη εφαρμογή από κινεζική εταιρεία που σημειώνει αυτό το επίπεδο επιτυχίας στις διεθνείς αγορές. Και αυτό παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί από σειρά χωρών ανά τον πλανήτη

Το Telegram, η υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων που βασίζεται στο cloud και δημιουργήθηκε με σκοπό να προκαλέσει Messenger του Facebook κατέλαβε την 5η θέση με 310 εκατομμύρια λήψεις, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα του visualcapitalist.com.

Κερδίζουν έδαφος τα app τεχνητής νοημοσύνης

Το 2020 και το 2021, πολλές βασικές επιχειρηματικές εφαρμογές, όπως το Zoom και το Microsoft Teams, αναπτύχθηκαν γρήγορα και γνώρισαν τεράστια επιτυχία.

Ενώ οι λήψεις για αυτές τις εφαρμογές μειώθηκαν το 2022, πολλές άλλες εφαρμογές που επικεντρώνονται στα ταξίδια, το φαγητό και τα ψώνια, συμπεριλαμβανομένων των Google Maps, McDonald’s και Shein, βοήθησαν να καλυφθεί το κενό.

Ωστόσο, ήταν οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των Lensa AI και ChatGPT, είδαν τη μεγαλύτερη άνοδο προς το τέλος του περασμένου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: