Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συμφώνησαν σε στατικό πλαφόν για την τιμή του ρωσικού αργού

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συμφώνησαν σε στατικό πλαφόν για την τιμή του ρωσικού αργού
Photo: pixabay.com
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ομονόησαν πως η ανώτατη τιμή στο ρωσικό αργό θα τεθεί σε σταθερό επίπεδο

Συμφωνήθηκαν οι λεπτομέρειες για το μέτρο της επιβολής πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ομονόησαν πως η ανώτατη τιμή στο ρωσικό αργό θα τεθεί σε σταθερό επίπεδο, αντί για κυμαινόμενο, βάσει των τιμών αναφορά του αργού.

«Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιο επίπεδο θα καθοριστεί η τιμή, αλλά θα είναι ένας σταθερός αριθμός και όχι ένα discount σε σχέση με το Brent» δήλωσαν αξιωματούχοι του συνασπισμού με καλή γνώση του θέματος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να τεθεί το ανώτατο όριο για το αργό πετρέλαιο πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, το οποίο θα αυξήσει τις πιθανότητες να πειστεί η Ρωσία να πουλήσει τουλάχιστον κάποιες από τις εξαγωγές της μέσω του προγράμματος. Το πλαφόν, αν και θα είναι στατικό, θα επανεξετάζεται τακτικά και θα μπορούσε να αλλάξει από τη συμμαχία, η οποία αποτελείται από τις χώρες-μέλη της G7 και την Αυστραλία.

Από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία, οι ηγέτες ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών, προσπάθησαν να περιορίσουν τη ροή πετρελαϊκών εσόδων που τροφοδοτεί την πολεμική μηχανή της Μόσχας.