Οι κυρώσεις της Δύσης δεν σταματούν τις πολυτελείς αγορές του Κιμ στη Βόρεια Κορέα

Οι κυρώσεις της Δύσης δεν σταματούν τις πολυτελείς αγορές του Κιμ στη Βόρεια Κορέα
VLADIVOSTOK, RUSSIA - APRIL 25 : (----EDITORIAL USE ONLY – MANDATORY CREDIT - "KREMLIN / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) North Korea leader Kim Jong Un (L) attends a meeting with Russian President Vladimir Putin (R) in Vladivostok, Russia, on April, 25, 2019. Kremlin / Handout / Anadolu Agency (Photo by Kremlin / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Ο Κιμ εθεάθη να φοράει ένα ρολόι IWC κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρωσία τον περασμένο μήνα.

Η Βόρεια Κορέα συνέχισε να αγοράζει ρολόγια υψηλής ποιότητας, διάσημες τσάντες και ρούχα σχεδιαστών για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, την οικογένειά του και τους βοηθούς του, παρά τη διεθνή απαγόρευση των εξαγωγών ειδών πολυτελείας προς τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Ο Κιμ και τα μέλη της οικογένειάς του έχουν εντοπιστεί συχνά με πολυτελή αγαθά σε δημόσιες εκδηλώσεις. Ο Κιμ εθεάθη να φοράει ένα ρολόι IWC κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρωσία τον περασμένο μήνα, ενώ η αδελφή του κρατούσε μια τσάντα Dior αξίας 7.000 δολαρίων, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η σύζυγος και η κόρη του Κιμ φορούσαν επίσης ένα ρολόι Movado και ένα σακάκι Dior αντίστοιχα σε άλλες εκδηλώσεις.

Ο όγκος των προϊόντων που εισάγονται στη Βόρεια Κορέα από περιοχές κοντά στα σύνορά της με τη Ρωσία και την Κίνα έχει ανακάμψει σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους μετά από μια πτώση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη.

Οι αποστολές πολυτελών προϊόντων στη Βόρεια Κορέα υπόκεινται σε κυρώσεις του ΟΗΕ, σημειώνει το Bloomberg. Η Πιονγκγιάνγκ χρησιμοποιεί τους διπλωμάτες της και τους αξιωματούχους εταιρειών που βρίσκονται στην Κίνα, τη Ρωσία και την Ευρώπη για να αγοράζουν τα αγαθά και να τα φέρνουν στη χώρα, ανέφερε το υπουργείο της Νότιας Κορέας.

Η Σεούλ εκτιμά ότι οι εισαγωγές πολυτελών αγαθών από τη Βόρεια Κορέα μπορεί να ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια έως δισεκατομμύρια γουόν ετησίως, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο έχει επίσης δημοσιεύσει αρκετές φωτογραφίες του Κιμ και της οικογένειάς του να χρησιμοποιούν δημόσια προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Η εκτίμηση έρχεται καθώς ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γιολ, ο οποίος ανέλαβε πέρυσι τα καθήκοντά του, επιδιώκει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στη Βόρεια Κορέα, ενισχύοντας παράλληλα τους δεσμούς με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com