Ο Έλον Μασκ θα κλείσει το X στην Ευρώπη; – Τα σενάρια ως αντίποινα στην Κομισιόν

Ο Έλον Μασκ θα κλείσει το X στην Ευρώπη; – Τα σενάρια ως αντίποινα στην Κομισιόν
France, Clonas, 2023/07/26. Twitter logo changed to X by social media owner Elon Musk. Photo montage. Photograph by Romain Doucelin / Hans Lucas. France, Clonas, 2023/07/26. Changement du logo de Twitter en X par le proprietaire du reseau social Elon Musk. Photomontage. Photographie de Romain Doucelin / Hans Lucas. (Photo by Romain Doucelin / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Επειδή πρέπει να να συμμορφώνεται με τον νέο νόμο της Κομισιόν για τις ψηφιακές υπηρεσίες (Digital Services Act).

Ο επικεφαλής του X (πρώην Twitter), Έλον Μασκ, φέρεται να εξετάζει να κλείσει την πλατφόρμα για τους χρήστες της Ευρώπης ως «απάντηση» σε μια νέα ρύθμιση για τις διαδικτυακές πλατφόρμες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέδωσε το businessinsider.com

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μασκ εμφανίζεται ολοένα και πιο απογοητευμένος επειδή πρέπει να να συμμορφώνεται με τον νέο νόμο της Κομισιόν για τις ψηφιακές υπηρεσίες (Digital Services Act).

Ο ίδιος έχει εξετάσει το να να καταργήσει τη διαθεσιμότητα του X στην Ευρώπη ή να εμποδίσει την πρόσβαση των χρηστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται πως ο DSA που ισχύει από τον Αύγουστο θεσπίζει κανόνες για την πρόληψη της διάδοσης επιβλαβούς περιεχομένου, την απαγόρευση ή τον περιορισμό ορισμένων πρακτικών στόχευσης χρηστών και την ανταλλαγή ορισμένων εσωτερικών δεδομένων με τις ρυθμιστικές αρχές και τους σχετικούς ερευνητές, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com