Οι μεγάλοι κερδισμένοι της πανδημίας έχασαν 1,5 τρισ. δολάρια σε κεφαλοποίηση

Οι μεγάλοι κερδισμένοι της πανδημίας έχασαν 1,5 τρισ. δολάρια σε κεφαλοποίηση
Dollar currency interest rate, illustration (Photo by RICHARD JONES/SCIENCE PHOTO LIBR / RJX / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Η καθίζηση των εταιρειών αυτών είναι απόρροια της διάψευσης των προσδοκιών των επενδυτών για μόνιμη μεταστροφή στις καταναλωτικές προτιμήσεις.

Η κεφαλαιοποίηση των πενήντα εταιρειών που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει συρρικνωθεί κατά 1,5 τρισ. δολάρια από το τέλος του 2020.

Σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global, η πλειονότητα των εταιρειών αυτών ανήκουν στον τεχνολογικό τομέα.

Με βάση υπολογισμούς των Financial Times από δεδομένα του Bloomberg, αυτοί οι μεγάλοι κερδισμένοι της πανδημίας έχουν χάσει πάνω από το ένα τρίτο της συνολικής τους κεφαλαιοποίησης από το τέλος του 2020, ποσό που αντιστοιχεί σε 1,5 τρισ. δολάρια.

Ένας από τους μεγαλύτερους χαμένους είναι η εταιρεία βιντεοκλήσεων Zoom, η μετοχή της οποίας πραγματοποίησε ράλι έως και 765% το 2020 καθώς οι εταιρείες στρέφονταν στην τηλεργασία. Από το τέλος εκείνου του έτους, η μετοχή της έχει βουτήξει 80%, μια συρρίκνωση της κεφαλαιοποίησης πάνω από 77 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H εταιρεία εξοπλισμού και οργάνων γυμναστικής Peloton έχει δεχτεί ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα, καθώς η μετοχή έχει βουλιάξει 97% από το τέλος του 2020, διαγράφοντας κεφαλαιοποίηση 43 δισ. δολαρίων.

Η καθίζηση των εταιρειών αυτών είναι απόρροια της διάψευσης των προσδοκιών των επενδυτών για μόνιμη μεταστροφή στις καταναλωτικές προτιμήσεις, καθώς ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι επιστρέφουν στο γραφείο και ο πληθωρισμός περιορίζει τη ζήτηση για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: