Οι πρωινές συνήθειες του νέου CEO της Lyft που τον βοηθούν να ξεκινήσει την ημέρα του

Οι πρωινές συνήθειες του νέου CEO της Lyft που τον βοηθούν να ξεκινήσει την ημέρα του
Photo: pixabay.com
Αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα του απόφοιτου του Harvard Business School.

Ο David Risher, με αρκετή καφεΐνη, πηγαίνει καθημερινά με το ποδήλατο στην εταιρεία ride-sharing, όπου βρίσκεται συχνά σε συσκέψεις ή ελέγχει τα προϊόντα.

Η ημέρα του Risher ξεκινάει κάποια στιγμή μεταξύ 6:30 και 7 π.μ., λέει στο Fortune – ξυπνάει σε μια ώρα που ταιριάζει περισσότερο με το πρόγραμμα πολλών υπαλλήλων από ό,τι άλλων CEO που ξυπνούν πολύ πριν από το χάραμα.

«Η μητέρα μου πίστευε πολύ σε αυτό, και το είχαμε σε όλη τη ζωή μας. Παλιά μοίραζα εφημερίδες».

Για τον 58χρονο, το μεγάλο στοίχημα είναι ο γίγαντας της εταιρείας διαμοιρασμού διαδρομών που «κληρονόμησε» στη σκιά της πρόσφατης ακμής της. Η Lyft παλεύει με τη μείωση του μεριδίου αγοράς και την πτώση του ηθικού, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. Με έντονο ανταγωνισμό από την Uber και μια δύσκολη αγορά μετά την πανδημία, η Lyft προσέλαβε τον Risher, ο οποίος πήγε στο Harvard Business School και εργάστηκε στη Microsoft και την Amazon τη δεκαετία του ’90, για να βοηθήσει να αλλάξει η εταιρεία. Στους τέσσερις μήνες που είναι μέχρι στιγμής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Risher έχει ήδη ταράξει τα στάσιμα νερά προωθώντας μεγάλες απολύσεις και δίνοντας εντολή για επιστροφή στο γραφείο.

Η ημέρα του είναι σχολαστική, αυστηρή και λίγο παράξενη μερικές φορές, γεμάτη με τις τυπικές συναντήσεις, καθώς και με βόλτες με ποδήλατο και επισκέψεις στα Starbucks. Ο ίδιος ξενάγησε το Fortune στην καθημερινή του ρουτίνα, η οποία δεν διαφέρει από εκείνη των περισσότερων υπαλλήλων, παρά το γεγονός ότι είναι διευθύνων σύμβουλος.

Ο Risher ξυπνάει στις 6.30. «Κάνω λίγη γυμναστική το πρωί, απλά διατάσεις στο πάτωμα», λέει, προσθέτοντας ότι το κάνει αυτό τα τελευταία 15 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν όταν πήγε σε έναν χειρουργό για πόνους στη μέση, ο οποίος, όπως λέει, ουσιαστικά ήθελε «να βγάλει τα νυστέρια του και να αρχίσει να με κόβει». Ψάχνοντας για εναλλακτικές λύσεις, πήγε σε έναν γυμναστή που τον βοήθησε να αναπτύξει μια ρουτίνα ασκήσεων και διατάσεων, την οποία τώρα κάνει «κάθε πρωί με θρησκευτική ευλάβεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συνέχεια πίνει τον πρωινό του εσπρέσο – «πίνω καφέ εδώ και χρόνια», λέει- ενώ κάνει λίγη ακόμη άσκηση και μελετά το τηλέφωνό του. Όπως τονίζει, ο χρόνος στο τηλέφωνό του είναι «αρκετά πειθαρχημένος», καθώς ξεφυλλίζει το Twitter, το Threads και τις ειδήσεις. «Στην πραγματικότητα προσπαθώ να αφήσω τα email για λίγο αργότερα, επειδή θέλω να διαβάσω για λίγο τους New York Times», προσθέτει. «Προτού οι άλλοι αρχίσουν να μου στέλνουν μηνύματα, προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει σήμερα».

Ο Risher δεν παραλείπει επίσης ποτέ το πρωινό, και τότε είναι που επιστρέφει στον παραδοσιακό τρόπο ανάγνωσης ειδήσεων, διαβάζοντας την εφημερίδα San Francisco Chronicle, η οποία του παραδίδεται στο σπίτι κάθε πρωί.

Ο Risher λέει ότι είναι «τυχερός» που ζει μόλις 20 λεπτά με ποδήλατο μακριά από τα γραφεία της Lyft, οπότε πηγαίνει στη δουλειά του με ποδήλατο της Lyft κάθε μέρα. Συνήθως παίρνει έναν δεύτερο καφέ από τα Starbucks στο δρόμο, παραγγέλνοντας από πριν μέσω της εφαρμογής. «Είμαι τόσο τακτικός πελάτης εκεί που κυριολεκτικά μόλις μπαίνω μέσα μου λένε ήδη γεια και μου έχουν έτοιμο τον καφέ μου».

Στις 9.30 περίπου φτάνει στη δουλειά του. Σχεδόν πάντα βρίσκει χρόνο με την ομάδα του, την οποία αποκαλεί «ομάδα με γνώμονα τον σκοπό». Τις Δευτέρες, αυτό σημαίνει μια ομαδική συνάντηση που διαρκεί μερικές ώρες, αλλά τις υπόλοιπες φορές οι συναντήσεις είναι συνήθως ατομικές. «Αυτό είναι πάντα κορυφαία προτεραιότητα», σημειώνει. Οι εταιρικές συναντήσεις πραγματοποιούνται επίσης μία φορά το μήνα, καθώς ο Risher σημειώνει ότι τα στελέχη προσπαθούν να «επικοινωνήσουν πολύ με τους υπαλλήλους μας, εν μέσω τόσο πολλών αλλαγών».

«Ξοδεύω πολύ χρόνο σε συσκέψεις με άλλους ανθρώπους, αλλά είμαστε επίσης αρκετά πειθαρχημένοι όσον αφορά την τήρηση του χρόνου κατά τη διάρκεια της ημέρας», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com