Οκτώ πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Άμστερνταμ

Οκτώ πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Άμστερνταμ

Σ΄ αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να κάνετε όταν βρεθείτε στην «πατρίδα» της τουλίπας.

Από την Χριστίνα Ζάχου

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ έχεις να κάνεις πολλά πράγματα, αρκεί να έχεις διάθεση για εξερεύνηση.

Σ΄ αυτό το άρθρο συγκέντρωσα όλα όσα πρέπει να κάνεις όταν βρεθείς στην «πατρίδα» της τουλίπας. Εννοείται, πως φεύγοντας θα πάρεις μαζί σου βολβούς για να τους φυτέψεις μόλις επιστρέψεις.

Οι προτάσεις μου

Επίσκεψη στο σπίτι της Άννα Φρανκ
Πρόκειται για ένα εβραϊκό μουσείο που στεγάζεται σε κτίριο του 17ου αιώνα. Εκεί έζησε για 25 μήνες η Άννα Φρανκ η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το κόκκινο καρό ημερολόγιο της. Το ημερολόγια αυτό,  που διασώθηκε, εξιστορεί την καθημερινότητα της και την μάχη της με το ναζισμό.

Βόλτα στη Πλατεία Dam
Η καρδιά της πόλης χτυπάει στην κεντρική πλατεία, όπου πλέον δεσπόζει το βασιλικό παλάτι και λίγο πιο δίπλα η Γοτθική εκκλησία του 15ου αιώνα.  Από την πλατεία δεν μπορούν να λείπουν τα εστιατόρια και τα καφέ.

Κάνε ποδηλατάδα
Μια από τις πιο φιλικές πόλεις του κόσμου στη ποδηλασία. Για αυτό το λόγο νοίκιασε ποδήλατο κι εξερεύνησε το Άμστερνταμ. Για τους Ολλανδούς αυτό είναι και το κύριο μέσο μεταφοράς.

Δείτε τη συνέχεια στο solife.gr