Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για την πιστωτική κάρτα της Apple

Η Apple Card θα βρίσκεται ενσωματωμένη στην εφαρμογή Apple Wallet, ώστε να μπορεί να τη χειρίζεται κάποιος εύκολα μέσα από το iPhone του.

Η iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι η Apple ανακοίνωσε έναν νέο τρόπο για να παρακολουθούμε τηλεόραση μέσω του Apple TV+, να διαβάζουμε εφημερίδες και περιοδικά μέσω του Apple News+, να παίζουμε παιχνίδια μέσω του Apple Arcade καθώς και ένα νέο είδος πιστωτικής κάρτας, την Apple Card.

Με γνώμονα την απλότητα, τη διαφάνεια και την ιδιωτικότητα, σχεδιάστηκε ώστε να βοηθήσει τους πελάτες να έχουν μια πιο υγιή χρηματοπιστωτική ζωή. Η κάρτα, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Goldman Sachs και τη Mastercard, έρχεται με ορισμένα χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν από τις παραδοσιακές πιστωτικές κάρτες, όπως η έλλειψη ενός ορατού αριθμού πιστωτικής κάρτας. Η Apple Card θα βρίσκεται ενσωματωμένη στην εφαρμογή Apple Wallet, ώστε να μπορεί να τη χειρίζεται κάποιος εύκολα μέσα από το iPhone του. Η Apple Card αλλάζει εντελώς την εμπειρία χρήσης μιας πιστωτικής κάρτας, απλοποιώντας τη διαδικασία αίτησης, εξαλείφοντας τις προμήθειες, παρέχοντας μικρότερο επιτόκιο καθώς και πλήρη ιδιωτικότητα και ασφάλεια στον πελάτη.

H Apple Card θα εμφανίζει στον χρήστη σε πραγματικό χρόνο όλες τις συναλλαγές, ενώ θα παρέχει 24/7 υποστήριξη μέσω απλής αποστολής μηνύματος. Παράλληλα, οι αγορές θα ομαδοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται εύκολα κατανοητό πού γίνονται τα έξοδα, ενώ με το Daily Cash οι πελάτες θα ανταμείβονται για κάθε τους συναλλαγή με επιστροφή χρημάτων άμεσα. H Apple Card θα είναι διαθέσιμη στην Αμερική αυτό το καλοκαίρι και θα ακολουθήσει σταδιακά η εξάπλωσή της.

Όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες κάρτες, οι χρήστες θα εξασφαλίζουν επιστροφή του 2% των δαπανών με τη νέα κάρτα μέσω της εφαρμογής Apple Pay και του 1% όταν τη χρησιμοποιούν ως φυσική πιστωτική κάρτα. Οι πελάτες θα λάβουν το 3% πίσω κάνοντας αγορές από την Apple, συμπεριλαμβανομένων όλων των προϊόντων που αγοράζονται από τα καταστήματα εφαρμογών της ή από το iTunes. Οι πελάτες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν πολύ για να ξοδέψουν τα χρήματα που επιστρέφονται. Η Apple δήλωσε ότι τα λεφτά θα είναι διαθέσιμα άμεσα σε μια συνοδευτική εφαρμογή για χρήση σε νέες αγορές, για πληρωμή υπολοίπου της πιστωτικής κάρτας, ή ακόμα και για μεταφορά σε άλλα άτομα που χρησιμοποιούν το Apple Pay.

Σημειώστε ότι η Apple δήλωσε πως η κάρτα δεν θα έχει ετήσιο τέλος, τέλος καθυστερημένης πληρωμής, τέλος υπέρβασης πιστωτικού ορίου, ή κάποιο τέλος διεθνούς χρήσης. Το επιτόκιο θα κυμαίνεται από 13,24% έως 24,24% ανάλογα με την πιστοληπτική ικανότητα του χρήστη, ανέφερε η εταιρεία σε υποσημείωσή της στην ιστοσελίδα της σχετικά με τη νέα κάρτα.

Η Apple έχει προσφέρει στο παρελθόν μια πιο συνηθισμένη επώνυμη κάρτα Visa σε συνεργασία με τη Barclays. Αυτή η κάρτα δεν έχει επίσης ετήσια χρέωση και επιτρέπει στους χρήστες να συγκεντρώνουν πόντους ανταμοιβής που μπορούν να εξαργυρώνονται σε κάρτες δώρων της Apple.

H νέα εφαρμογή Apple TV+ προσφέρει μια νέα υπηρεσία streaming, η οποία φιλοξενεί τους πιο διάσημους δημιουργούς και ερμηνευτές ιστοριών, μεταξύ των οποίων την Όπρα Γουϊνφρι, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, την Τζένιφερ Άνιστον, τη Ριζ Γουιδερσπούν, τον Στιβ Καρέλ κ.α. παρουσιάζοντας αποκλειστικά πρωτότυπα σόου, ταινίες και ντοκιμαντέρ. Στην Apple TV+ οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθήσουν online και offline ό,τι επιλέξουν με αξεπέραστη ποιότητα ήχου και εικόνας. Η εφαρμογή Apple TV+ θα είναι διαθέσιμη από αυτό το φθινόπωρο σε περισσότερες από 100 χώρες.

Apple Arcade είναι μία νέα συνδρομητική υπηρεσία της Apple για νέα και αποκλειστικά παιχνίδια, τα οποία μπορεί ο χρήστης να παίξει από το iPhone, το iPad, τους Mac και το Apple TV. Οι χρήστες θα μπορούν να δοκιμάσουν τα παιχνίδια, με απουσία διαφημίσεων και χωρίς την ανάγκη επιπλέον αγορών, θα μπορούν να παίζουν και εκτός σύνδεσης, ενώ θα υπάρχει πλήρης σεβασμός στην ιδιωτικότητα του χρήστη. Η Apple Arcade θα είναι διαθέσιμη αυτό το φθινόπωρο σε περισσότερες από 150 χώρες, μέσω μιας νέας καρτέλας (tab) στο App Store, ενώ θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με νέο περιεχόμενο.

Με την εφαρμογή Apple News+ οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης πρόσβασης σε πάνω από 300 εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και ψηφιακές εκδόσεις. Οι χρήστες θα μπορούν να διαβάσουν τις υπάρχουσες αλλά και τις παλαιότερες εκδόσεις μέσα από ένα πλούσιο σχεδιαστικά περιβάλλον με κινούμενα εξώφυλλα και ζωντανές φωτογραφίες. Το Apple News+ θα είναι διαθέσιμο αρχικά σε Αμερική και Καναδά.