Ολάντ: Σοβαρές και αξιόπιστες οι ελληνικές προτάσεις

Ολάντ: Σοβαρές και αξιόπιστες οι ελληνικές προτάσεις
French President Francois Hollande gestures during the news conference at the Expo 2015 global fair in Milan, northern Italy, June 21, 2015. REUTERS/Flavio Lo Scalzo - RTX1HGRW

«Οι Έλληνες μόλις έδειξαν αποφασιστικότητα να μείνουν στην Ευρωζώνη» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η πρώτη αντίδραση της Γαλλίας ήρθε δια στόματος του Φρανσουά Ολάντ. Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε σοβαρές και αξιόπιστες τις ελληνικές προτάσεις και μεταρρυθμίσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι τη στήριξη του στην ελληνική προσπάθεια.

Άλλωστε παρά τις διαψεύσεις, Γάλλοι τεχνοκράτες συνέβαλλαν στη τελική διατύπωση της πρότασης σε συνεργασία με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Οι Έλληνες μόλις έδειξαν αποφασιστικότητα να μείνουν στην Ευρωζώνη» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, όπως αναφέρουν οι FT.

Νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως είναι λογικά αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε μία συμφωνία για βοήθεια έναντι μεταρρυθμίσεων με τους πιστωτές της.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μίας επίσκεψης στη Μαδρίτη, ο Μακρόν είπε ακόμη πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος τις τελευταίες ημέρες και πως χρειάζεται μία συζήτηση για το βάρος του χρέους της Ελλάδας.

“Υπάρχουν πολλές σημαντικές αλλαγές που έχουν προταθεί από την ελληνική κυβέρνηση οι οποίες μας επιτρέπουν να σκεφθούμε πως το επίπεδο των μεταρρυθμίσεων είναι τέτοιας φύσης που μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες”, είπε ο Μακρόν. “Στο πλαίσιο αυτό, είναι προφανές πως τα στοιχεία μιας αναδιάρθρωσης του χρέους θα τεθούν”, σημείωσε. “Θα πρέπει να έχουμε αυτήν τη συζήτηση” στο πλαίσιο της ευρωζώνης, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το χρέος της Ελλάδας είναι σαφώς μη βιώσιμο μακροπρόθεσμα.