Ολόκληρη η κατάθεση Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα

Ολόκληρη η κατάθεση Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα

Τι αναφέρει ο Γ. Αποστολόπουλος για την περίφημη συναλλαγή με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ. Οι αποκαλύψεις για τη σχέση τους. Τι αναφέρει για τον "εργοδότη" του.

Ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου κατέθεσε ο καταγγελλόμενος από τον βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη, για απόπειρα δωροδοκίας του, Γιώργος Αποστολόπουλος.

Ο κ. Αποστολόπουλος έφτασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στον Εισαγγελέα. Ο κ. Αποστολόπουλος έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργήματος που αφορά δωροδοκία βουλευτή.

Στην ανωμοτί κατάθεση του αρνείται “κάθε υπόνοια τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας” και ισχυρίζεται πως διαθέτει ισχυρά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν όσα λέει.

Στην κατάθεση του αναφέρει αναλυτικά για τη γνωριμία του με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη:

“Είχαμε γνωριστεί στις εκλογές του 2012 και αναπτύξαμε μια πολύ καλή φιλική σχέση η οποία εξελίχθηκε σε πρόταση εκ μέρους μου και αποδοχή απ’ αυτόν να είμαι κουμπάρος σε επικείμενο γάμο του. Συναντιόμαστε τακτικά, είχαμε κοινές εξόδους και μια πολύ καλή φιλική σχέση. Στο πλαίσιο αυτής της φιλικής σχέσης, ανταλλάσσαμε απόψεις για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Μάλιστα πολλές φορές μου έλεγε “πες τι γίνεται στην πολιτική και την οικονομία για να ξέρω τι να λέω”.

Παρακάτω αποκαλύπτει πως ο κ. Χαϊκάλης του είχε εκμυστηρευτεί πως ήταν διατεθειμένος να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 2014 “ή να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα προκειμένου να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκεί στην ίδια συνάντηση τον ρώτησα γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό και μου απάντησε ότι έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα”.

“Γνώριζα ήδη τη δύσκολη οικονομική του κατάσταση γιατί πολλάκις τον είχα δανειοδοτήσει-βοηθήσει”, αναφέρει.

Για την επίμαχη συνάντηση λέει:

“Δεν θυμάμαι την ακριβή ημερομηνία συνάντησης μας αλλά των περιεχόμενο των συνομιλιών μας αναφερόταν στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση της χώρας ή στο τι συζητούν δυο φίλοι μεταξύ τους ή σε προσωπικά μας ιδιωτικά θέματα. Οι περισσότερες των συναντήσεων γίνονταν με πρωτοβουλία του κ. Χαϊκάλη. Θέλω να καταθέσω ότι και στην ως άνω συνάντηση η βούληση μου ήταν πάλι να τον προβοκάρω – προκαλέσω”.

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

“Προσωπικά δεν είχα κανέναν ενδιαφέρον ή κίνητρο για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας και φυσικά ούτε την οικονομική δυνατότητα για καταβολή ποσών τέτοιου ύψους. Σε κάθε περίπτωση οι ερμηνείες του κ. Χαϊκάλη είναι αυθαίρετες και υποκρύπτουν σκοπιμότητα”.

Και ακολουθεί η στιχομυθία:

Παρακάτω αναφέρει σχετικά με τον “εργοδότη” του-μυστήριο:

“Δεν μπορώ να καταλάβω ποιον εννοεί ο κ. Χαϊκάλης, δεν έχω ακούσει να κατονομάζει κανέναν και εγώ δεν έχω εργοδότη και το γνώριζε πολύ καλά” (δηλώνει αυτοαπασχολούμενος).

Ο κληθείς ως ύποπτος, υποστήριξε επίσης στον εισαγγελέα Π.Παναγιωτόπουλο ότι “προβόκαρε” τον βουλευτή για να διακριβώσει τα αληθινά κίνητρα του και να δείξει “το ηθικό χάλι του” και ότι επίσης ο κ. Χαϊκάλης του επαναλάμβανε στις συναντήσεις τους ότι ήθελε “να το σιγουρέψουμε κιόλας”.

Επικαλέστηκε στον εισαγγελέα, τις “αμφίσημες δηλώσεις” του βουλευτή, ειδικά δε εκείνη της 11ης Δεκεμβρίου, οπότε ο κ. Χαϊκάλης είχε δηλώσει πως θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθεί εθνική κρίση.

Ο κ. Αποστολόπουλος θεωρεί, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα, πως ο βουλευτής, “φοβήθηκε πως θα τον κατέγραφα και θα τον κατήγγειλα αρμοδίως” και τώρα επιχειρεί να ανατρέψει το ηθικό θέμα που τον βαρύνει. Σύμφωνα με τον καταγγελλόμενο, την επομένη της δήλωσής του περί πιθανής θετικής ψήφου του, ο κ. Χαϊκάλης έσπευσε να καταγγείλει απόπειρα χρηματισμού του χωρίς να κατονομάσει τον δράστη, γεγονός που κατά τον κ. Αποστολόπουλο “είναι απορίας άξιο”.

Ο κ. Αποστολόπουλος τέλος χαρακτηρίζει “απαύγασμα δολίων σκοπιμοτήτων που σκοπεύουν σε συγκυριακά κομματικά οφέλη” τις καταγγελίες Χαϊκάλη, επαναλαμβάνει ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με “βρώμικο παρασκήνιο ή βρώμικες πολιτικές σκέψεις” και κατηγορεί την πλευρά του καταγγέλλοντος ότι εκείνη διέπραξε κακουργήματα υποκλέπτοντας ιδιωτικές συζητήσεις χωρίς της άδεια των αρχών.

Ολόκληρη η κατάθεση:

Δήλωση Πάνου Καμμένου για τη διαρροή της κατάθεσης:

“Η κατάθεση Αποστολόπουλου ζητήθηκε επίσημα σήμερα από την πολιτική αγωγή, ο εισαγγελέας δεν την έδωσε, προτίμησε το ΒΗΜΑ”.

Αυτό είναι το περιεχόμενο της ανάρτησης του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης “για την διαρροή της κατάθεσης Αποστολόπουλου”.

Πηγή: news247.gr