Ολοταχώς προς τα 60.000 δολάρια το Bitcoin – «Είναι εντελώς άχρηστο και χωρίς εσωτερική αξία»

Ολοταχώς προς τα 60.000 δολάρια το Bitcoin – «Είναι εντελώς άχρηστο και χωρίς εσωτερική αξία»
Photo: pixabay.com

Ολοταχώς προς τα 60.000 δολάρια οδεύει το Bitcoin, αφού μετά από ένα απίστευτο bull run από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας βρίσκεται μόλις 15% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά του, με την τιμή του να έχει ξεπεράσει τα 57.000 δολάρια ανά νόμισμα.

Ένα «κοκτέιλ» παραγόντων έχει θέσει τα θεμέλια για το φινάλε του δ’ τριμήνου 2021, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για άλλο ένα bull run. Mute

Αποσυνδεδεμένο από τα μάκρο και το δολάριο ΗΠΑ, το Bitcoin μοιάζει και πάλι με τη χρυσή εναλλακτική λύση που αναζητούν οι επενδυτές – όλα αυτά ενώ τα altcoins ξεφεύγουν.

Τα πράγματα φαίνονται ρόδινα για τους Bitcoin traders – αφού ατενίζουν το κρυπτονόμισμα από τα υψηλά των τελευταίων πέντε μηνών.

Λίγο πριν από την τελευταία επίθεση για τις 64.000 και τα υψηλά όλων των εποχών, οι συμμετέχοντες στην αγορά, αν μη τι άλλο, είναι ενθουσιασμένοι.

Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη πτυχή πίσω από τη δύναμη του Bitcoin.

Τα Altcoins… υπολειτουργούν, οδηγώντας σε προβλέψεις για μια «σεζόν Bitcoin» πριν εμφανιστεί αργότερα κάποια alt season.

Όπως αναφέρει η Cointelegraph, αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι το 2022.

«Υποθέτω ότι το παιχνίδι με το Bitcoin συνεχίζεται, ενώ τα altcoins δεν έχουν λάβει ακόμα μέρος» αναφέρει ο αναλυτής Van de Poppe.

Πάντως, το πόσο θα μπορούσε να ανέβει η τιμή του BTC είναι θέμα συζήτησης.

Και ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα 200.000 ή ακόμη και τα 300.000 δολάρια είναι «προγραμματισμένα», άλλοι έχουν χάσει ήδη την πίστη τους, υποστηρίζοντας ότι αυτός ο κύκλος δεν μπορεί να είναι σαν τους δύο τελευταίους.

Άλλοι αναλυτές επισημαίνουν πως η πτώση του Σεπτεμβρίου κάτω από 40.000 δολ., για παράδειγμα, είναι παρόμοια με αυτές του 2013 και του 2017, αμέσως πριν από την απογείωση, λειτουργώντας ως η «απόλυτη» bear trap.

Σημειώνεται ότι τώρα τελούμε σε αναμονή για την έγκριση ενός Bitcoin ΕΤF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Σε περίπτωση που τα ETF λάβουν το πράσινο φως, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι όλο και περισσότερα κεφάλαια θα εισρεύσουν σε αυτά.

Ντίμον: Άχρηστο το Bitcoin

Άχρηστο και χωρίς καμία εσωτερική αξία χαρακτήρισε για άλλη μία φορά το bitcoin ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon. «Προσωπικά, πιστεύω ότι το bitcoin είναι άχρηστο» δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Institute of International Finance, προσθέτοντας: «Ωστόσο, οι πελάτες μας είναι ενήλικες. Διαφωνούν. Αυτό είναι που καθορίζει τις αγορές. Έτσι, εάν θέλουν να έχουν πρόσβαση και να αγοράσουν bitcoin, δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε, αλλά μπορούμε να τους προσφέρουμε νόμιμη και όσο το δυνατό πιο καθαρή πρόσβαση».

Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο του 2019, η JP Morgan είπε ότι θα κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό νόμισμα που θα ονομάζεται JPM Coin και τον Οκτώβριο του 2020 η εταιρεία δημιούργησε μια νέα μονάδα για projects blockchain.

Από την πλευρά του, όμως, ο Dimon επιμένει να δηλώνει κατά των κρυπτονομισμάτων. Πρόσφατα, μάλιστα, είπε ότι το bitcoin δεν έχει «εγγενή αξία». Και παρ’ όλο που πιστεύει ότι το bitcoin θα συνεχίσει να υπάρχει μακροπρόθεσμα, «πάντα πίστευα ότι θα καταστεί θα παράνομο κάπου, όπως συνέβη στην Κίνα, οπότε πιστεύω ότι είναι “άνθρακας ο θησαυρός”».