Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην 79η ΔΕΘ

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην 79η ΔΕΘ

«Η υπερφορολόγηση πρέπει επιτέλους να τελειώσει» δήλωσε ο πρωθυπουργός - Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.

Ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Η υπερφορολόγηση πρέπει επιτέλους να τελειώσει, αλλά πρέπει να τελειώσει σταδιακά για να μη γυρίσουμε στα ελλείμματα» είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ανακοινώνοντας τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%. Ο φόρος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και προκάλεσε μεγάλη οικολογική επιβάρυνση, συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ακόμη περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα Ταμεία και «αισθητή μείωση» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, σε μερικά χρόνια ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ανταποδοτικός φόρος και θα αποτελεί το βασικό έσοδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε η τελευταία να έχει κίνητρο να φέρει οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή της.

Σε ό,τι αφορά τους ένστολους ανακοίνωσε ότι «η αποφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι αναγκες του προϋπολογισμου» και ότι θα υπάρξει άμεσα η μέγιστη δυνατή αποκατάστασή των αποδοχών τους.

Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν κοιτάει πια πίσω στο χθες, αλλά κοιτάζει μπροστά. «Περνάμε από τη διεθνή κατρακύλα στην άνοδο με ανάπτυξη και με καθημερινή μείωση της ανεργίας», σημείωσε.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπουργοί, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και στελέχη της Ν.Δ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί περίπτερα της 79ης ΔΕΘ, ακολούθως θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων, με τη συμμετοχή του υπουργού Γιώργου Ορφανού, και μετά την ολοκλήρωσή της θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη:

«Νίπτει τας χείρας» για τον ΕΝΦΙΑ ο Γκίκας Χαρδούβελης

Οι φοροελαφρύνσεις που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

79η ΔΕΘ: To αναλυτικό πρόγραμμα όλων των πολιτικών αρχηγών