Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Δωρεάν υγειονομική φροντίδα στους ακρίτες του Έβρου

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Δωρεάν υγειονομική φροντίδα στους ακρίτες του Έβρου

Στα τρία ακριτικά χωριά, που «υιοθετήθηκαν» υγειονομικά προσφέρθηκε δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη και εξωνοσοκομειακή παροχή υπηρεσιών για όλα τα παιδιά και τους εφήβους.

Στο τριεθνές Ελλάδας- Βουλγαρίας- Τουρκίας, 160 χιλιόμετρα μακριά ακόμη και από την πρωτεύουσα του νομού, την Αλεξανδρούπολη, οι 300 κάτοικοι των χωριών Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα και Χελιδόνα, υποδέχθηκαν χθες σε μία συγκινητική εκδήλωση, την επέκταση του προγράμματος «Ιατρικής Υιοθεσίας», που τους πρόσφερε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

Στα τρία ακριτικά χωριά, που «υιοθετήθηκαν» υγειονομικά, πριν από 17 χρόνια, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, προσφέρθηκε η επέκταση του προγράμματος με δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη και εξωνοσοκομειακή παροχή υπηρεσιών για όλα τα παιδιά και τους εφήβους, δωρεάν παροχή τοκετού, δωρεάν ιατρικές επισκέψεις για όλους τους ενήλικες, δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και νοσηλεία για επείγοντα περιστατικά ενηλίκων, στο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο ιδιωτικό νοσοκομείο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η ανακοίνωση της επέκτασης του προγράμματος συμπληρώθηκε με ένα 3ήμερο πρόγραμμα με πλήρεις διαγνωστικές εξετάσεις  για παιδιά και ενήλικες από την Κινητή Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και κλινικές εξετάσεις από έμπειρους εθελοντές ιατρούς του, 12 διαφορετικών ειδικοτήτων.

«Τιμάμε τον καθημερινό αγώνα των κατοίκων να κρατήσουν ζωντανή την ακριτική Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γεώργιος Β. Αποστολόπουλος, χθες, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ορεστιάδας στη Μικρή Δοξιπάρα, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος προληπτικής ιατρικής από την Κινητή Ιατρική Μονάδα. Υπενθύμισε ότι ο θεσμός των υγειονομικών «υιοθεσιών» που ξεκίνησε, πριν από 17 χρόνια, από αυτά τα χωριά (και τα οποία τον είχαν ανακηρύξει Επίτιμο Δημότη), μετεξελίχθηκε σε θεσμό προσφοράς και σε άλλες ακριτικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όπως τον Άη Στράτης, τους Φούρνος Ικαρίας και από αύριο, το νησί της Σαμοθράκης.

Τη δράση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να προσφέρει στους κατοίκους των τριών παραμεθόριων Κοινοτήτων υγειονομική ασφάλεια, χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλειος Μαυρίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζώνης κ. Σιδέρης Ντισλίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, σε μία εκδήλωση παρουσία όλων των κατοίκων, οι οποίοι ανταπέδωσαν με συγκινητικό τρόπο, την πατροπαράδοτη θρακιώτικη φιλοξενία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλειος Μαυρίδης, εκτός από το υψηλό επίπεδο των ιατρικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκαν οι κάτοικοι των χωριών, «οπλίστηκαν με νέες δυνάμεις, ώστε να μειώσουν αυτό το αίσθημα εγκατάλειψης, που δυστυχώς αισθάνονται εκ μέρους της πολιτείας. Αυτή η συνεργασία, που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Κυπρίνου – και την ευχαριστώ γι΄ αυτό -, θα την αξιοποιήσουμε επ΄ ωφελεία των κατοίκων μας. Είναι μεγάλη βοήθεια αυτή που προσφέρει στην τοπική κοινωνία ο μεγαλύτερος Όμιλος στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας προσωπικά τον πρόεδρό του, Δρ. Γεώργιο Β. Αποστολόπουλο και τη σύζυγό του.

Το αναλυτικό πρόγραμμα υγειονομικών παροχών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, προς τους κατοίκους των ακριτικών χωριών, παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου, κ. Νικόλαος Μόσχος.

Η 30μελής αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Ομίλου, των ιατρών, των εργαστηριακών και νοσηλευτών, που συμμετείχε στο πρόγραμμα προληπτικής Ιατρικής, είχε την ευκαιρία, να γνωρίσει, τις ομορφιές και την ιστορία της Ορεστιάδας, με επίσκεψη στο μοναδικό Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο και στον ποταμό Άρδα, χάρη στην υπέροχη φιλοξενία του Δήμου Ορεστιάδας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα «Ιατρικής Υιοθεσίας» περιλαμβάνει:

    • Δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη καθώς και εξωνοσοκομειακή παροχή υπηρεσιών, για όλα τα παιδιά και τους εφήβους, μέχρι τη συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών, στην Παιδιατρική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.
    • Δωρεάν παροχή τοκετού, για όλες τις επιτόκους, στη Μαιευτική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.
    • Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις, για όλους τους ενήλικες, σε ιατρούς των εξωτερικών ιατρείων του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, στις ακόλουθες ειδικότητες: Παθολόγος, Καρδιολόγος, Ορθοπεδικός, Γενικός Χειρουργός, Νεφρολόγος, Πνευμονολόγος, ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος, Ουρολόγος.
    • Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, για όλους τους ενήλικες, στα εξωτερικά ιατρεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ, ετησίως.
    • Δωρεάν νοσηλεία, για επείγοντα περιστατικά ενηλίκων, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με μόνη τη χρήση του κύριου ασφαλιστικού φορέα (ΕΟΠΥΥ, ΟΓΑ κλπ).