Ομόλογο 150 εκατ. ευρώ από την Titan Global Finance

Ομόλογο 150 εκατ. ευρώ από την Titan Global Finance
Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την έκδοση των ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη γενικών εταιρικών αναγκών.

Η Titan Global Finance Plc, θυγατρική της Titan Cement International SA («TCI»), ολοκλήρωσε με ιδιωτική τοποθέτηση νέας έκδοσης ομολογιών με την εγγύηση της TCI, συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 4,25% και λήξη τον Ιούνιο του 2029.

Οι ομολογίες θα εκδοθούν στην ονομαστική τιμή τους και θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας (Euronext Dublin). Η έκδοση διοργανώθηκε από την Eurobank ΑΕ, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, την Alpha Bank AE και την Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Οι ομολογίες διατέθηκαν σε τράπεζες, Έλληνες θεσμικούς επενδυτές και επαγγελματίες πελάτες όπως ορίζονται από το πλαίσιο MiFID II.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την έκδοση των ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη γενικών εταιρικών αναγκών, περιλαμβανομένης της αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων για το έτος 2024. Αντικατοπτρίζοντας τις πρόσφατες αναβαθμίσεις πιστοληπτικών αξιολογήσεων (S&P: BB θετική προοπτική, Fitch: BB+ σταθερή προοπτική), το κόστος και οι όροι των ομολογιών είναι ευνοϊκοί για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. H έκδοση εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου για την βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής δομής, την επέκταση της λήξης των δανειακών υποχρεώσεων και τη μείωση του μελλοντικού κόστους χρηματοδότησης.

Όπως ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ πέτυχε ισχυρή αύξηση πωλήσεων (1,892 δις. ευρώ) και κερδοφορίας (EBITDA 397 εκατ. ευρώ) στους πρώτους εννέα μήνες του έτους. Η δυναμική αυτή συνεχίστηκε και κατά το τέταρτο τρίμηνο και με βάση τις μέχρι τώρα θετικές προοπτικές και την βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, ο Όμιλος αναμένεται, για το σύνολο του 2023, να σημειώσει πωλήσεις άνω των 2,500 δις. ευρώ και EBITDA άνω των 500 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: