ΟΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη μεγάλη δημοπρασία καθαρόαιμων αλόγων

ΟΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη μεγάλη δημοπρασία καθαρόαιμων αλόγων

Pροχωρά με επιτυχία ο στρατηγικός σχεδιασμός της εταιρείας για την αναγέννηση των ελληνικών ιπποδρομιών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μεγάλη δημοπρασία καθαρόαιμων αλόγων που πραγματοποίησε η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ, του Ομίλου ΟΠΑΠ, στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου. Οι είκοσι τρεις καθαρόαιμοι ίπποι ηλικίας δύο και τριών ετών που έφεραν στη χώρα μας η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ του Ομίλου ΟΠΑΠ, απέκτησαν ιδιοκτήτες και αρχίζει πλέον η αντίστροφη μέτρηση της προετοιμασίας τους για την κάθοδο στους αγώνες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιλογή έγινε με βάση την ηλικία, την γενεαλογική προέλευση και το αγωνιστικό τους προφίλ. Στην πλειονότητά τους έχουν ήδη αγωνιστεί στο εξωτερικό και αυτό εξασφαλίζει την ομαλή ένταξή τους στις ελληνικές ιπποδρομίες.

Σημείο αναφοράς στη χθεσινή δημοπρασία, ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ίππων Γιάννης Μυτιληναίος, καθώς και ο Sammer Khouri, Λιβανογαλλικής καταγωγής, ιδιοκτήτης του κατασκευαστικού – ενεργειακού κολοσσού Consolidated Constructors Company, που δραστηριοποιείται επί πολλά έτη στη χώρα μας. Η παρουσία και οι αγορές που πραγματοποίησαν προσδίδουν μια νέα δυναμική και σηματοδοτούν πολλά για τις ιπποδρομίες και το status των νέων ιδιοκτητών καθαρόαιμων ίππων.

Η επιτυχημένη δεύτερη δημοπρασία, που πραγματοποίησε η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ, στέλνει το μήνυμα ότι προχωρά με επιτυχία ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΟΠΑΠ για την αναγέννηση των ελληνικών ιπποδρομιών, με αλλαγή του κλίματος και δημιουργία μιας νέας ιπποδρομιακής κουλτούρας. Δίνοντας το στίγμα των εξελίξεων ο Α’ Αντιπρόεδρος της “Ιπποδρομίες ΑΕ”, Σπύρος Φωκάς προανήγγειλε ότι έρχεται δεύτερη αγωνιστική ημέρα και αύξηση του ιππικού πληθυσμού, τονίζοντας ότι «Κάνουμε εντατικές προσπάθειες για την αναβάθμιση του αθλήματος και την αύξηση του ιππικού πληθυσμού, με στόχο την εδραίωση της νέας εποχής των ιπποδρομιών στην Ελλάδα. Καταφέραμε και σταματήσαμε τη ραγδαία μείωση του ιππικού πληθυσμού, ξεπερνώντας το ψυχολογικό όριο των 300 ενεργών ίππων μετά από πολύ καιρό. Αναβαθμίζουμε τις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο, έχοντας πρόσφατα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, ριζική συντήρηση στον στίβο. Στα σχέδια των επόμενων μηνών εντάσσονται προσπάθειες για να εισάγουμε και δεύτερη αγωνιστική μέσα στην εβδομάδα. Ο ιππικός πληθυσμός σύντομα θα αυξηθεί με περίπου 50 άλογα που πρόκειται να εγγραφούν. Ο αριθμός των πρακτορείων που διαθέτουν ιπποδρομιακό στοίχημα θα αυξηθεί και αυτός».

Ο COO της εταιρείας, Κώστας Αλεξόπουλος δήλωσε: « Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για όλους μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την σημερινή δημοπρασία. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα καθαρόαιμα άλογα από παλαιούς και από νέους ιδιοκτήτες. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι οι φίλιπποι δείχνουν να αγκαλιάζουν την προσπάθεια που κάνει η εταιρεία μας για την αναγέννηση των ελληνικών ιπποδρομιών. Μετά και την επιτυχημένη σημερινή δημοπρασία πετυχαίνουμε τόσο την ενίσχυση του ιππικού δυναμικού στο Μαρκόπουλο όσο και την αναζωογόνηση του ανταγωνισμού στις κούρσες».