«Όπιο» το online gaming λέει η Κίνα

«Όπιο» το online gaming λέει η Κίνα
Σε άρθρο στην Economic Information Daily, που παρομοιάζεται το online gaming με ναρκωτικό, γίνεται λόγος για ανάγκη περαιτέρω περιορισμών στον κλάδο προκειμένου να αποτραπεί ο εθισμός και οι άλλες αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν σήμερα Τρίτη οι μετοχές των Tencent και NetEase, μετά τον χαρακτηρισμό από κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης του online gaming ως «όπιο».

Στο σχετικό άρθρο στην Economic Information Daily, που παρομοίασε το online gaming με ναρκωτικό, γίνεται λόγος για ανάγκη περαιτέρω περιορισμών στον κλάδο προκειμένου να αποτραπεί ο εθισμός και οι άλλες αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά. Αναφέρεται πως ο εθισμός των παιδιών στο online gaming είναι “διαδεδομένος” και θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξή τους. Αναφέρει επίσης πως το 2020 περισσότερο από το ήμισυ των παιδιών στην Κίνα παρουσίαζαν προβλήματα όρασης και πως τα online παιχνίδια επηρεάζουν την εκπαίδευσή τους.

Ωστόσο, το άρθρο διεγράφη λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή του.

Οι μετοχές της Tencent, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες gaming του κόσμου, κατέγραψαν πτώση περίπου 10% το πρωί και της NetEase κατά σχεδόν 14% στο Χονγκ Κονγκ, αν και κατάφεραν αργότερα να περιορίσουν σημαντικά τις απώλειες τους.