Οργή Μητσοτάκη κατά Ολλανδής δημοσιογράφου για το προσφυγικό: Δεν θα με προσβάλετε

Οργή Μητσοτάκη κατά Ολλανδής δημοσιογράφου για το προσφυγικό: Δεν θα με προσβάλετε
epa09536090 Greece's Prime Minister Kyriakos Mitsotakis arrives to attend an EU summit in Brussels, Belgium, 21 October 2021. EU leaders meet in Brussels on 21 and 22 October, to discuss COVID-19, digital transformation, energy prices, migration, trade and external relations. EPA/OLIVIER HOSLET / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ολλανδή δημοσιογράφος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό με σκληρές εκφράσεις, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα κάνει pushback με αποτέλεσμα ο Κ.Μητσοτάκης να αντιδράσει έντονα.

Βίκυ Σαμαρά

Την οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η ιδιαίτερα επιθετική ερώτηση Ολλανδής δημοσιογράφου για το μεταναστευτικό- προσφυγικό κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό με έντονο ύφος και με σκληρές εκφράσεις. “Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για pushback; Μην προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας”, είπε στον κ.Μητσοτάκη. Διερωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν λέει την αλήθεια, η οποία όπως υποστήριξε είναι ότι οι Βρυξέλλες την άφησαν μόνη και για αυτό κάνει “βαρβαρικά pushback”, καθώς και γιατί η Αθήνα δεν χτυπά άλλο την πόρτα της ΕΕ ζητώντας κατανομή προσφύγων. Υποστήριξε μάλιστα ότι σε Ελλάδα και Ολλανδία θα έπρεπε να επιβληθούν κυρώσεις για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία οι δημοσιογράφοι κάνετε ευθείες ερωτήσεις και το σέβομαι, αλλά δεν δέχομαι να προσβάλλετε εμένα ή τους Έλληνες με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία, όταν αυτή η χώρα έχει αντιμετωπίσει μία κρίση άνευ προηγουμένου, έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους -το κάναμε στην Κρήτη το κάνουμε κάθε μέρα- και την ίδια ώρα αναχαιτίζουμε βάρκες από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία να κάνουμε και περιμένουμε η Τουρκία να τους πάρει πίσω”, απάντησε εξοργισμένος ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την Ολλανδή δημοσιογράφο να κατηγορήσει “αυτούς που εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό, σπρώχνοντας ανθρώπους από μία ασφαλή χώρα- γιατί σας θυμίζω ότι στην Τουρκία δεν κινδυνεύει η ζωή τους”. Υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μία σκληρή, αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό και φιλοξενεί 15.000 πρόσφυγες.

Το θερμόμετρο ανέβηκε περαιτέρω όταν ο κ.Μητσοτάκης ρώτησε την Ολλανδή δημοσιογράφο αν έχει επισκεφθεί τα νέα camp στη Σάμο και όταν εκείνη φώναξε πως τα έχει επισκεφθεί, ακόμη πιο εξοργισμένος της είπε: “Όχι, δεν έχετε πάει στη Σάμο” και καθώς η δημοσιογράφος επέμενε, της δήλωσε: “Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλετε. Σας απαντώ και μη με διακόπτετε”.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στη Σάμο υπάρχει πλέον ένα άψογο camp με άψογες συνθήκες, που διαθέτει ακόμη και παιδικές χαρές, με χρηματοδότηση από την ΕΕ και ξεκαθάρισε: “Αυτή είναι η πολιτική μας, τη στηρίζουμε και δεν θα δεχθούμε καμία προσβολή”.

Δείτε τον διάλογο στο 20:35

Πηγή: news247.gr