Οργιάζουν οι φήμες για τη ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν – «Είναι σε κώμα» υποστηρίζουν ιαπωνικά ΜΜΕ

Οργιάζουν οι φήμες για τη ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν – «Είναι σε κώμα» υποστηρίζουν ιαπωνικά ΜΜΕ
epa07511063 A photo released by the official North Korean Central News Agency (KCNA) shows Kim Jong-un (L), chairman of the Workers' Party of Korea, chairman of the State Affairs Commission of the Democratic People's Republic of Korea and supreme commander of the Armed Forces of the Democratic People's Republic of Korea, guided the flight drill of the combat pilots of Unit 1017 of the Air and Anti-aircraft Force of the Korean People's Army, in Pyongyang, North Korea, 16 April 2019 (issued 17 April 2019). EPA/KCNA EDITORIAL USE ONLY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το θρίλερ με την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζεται. Ιαπωνικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι σε κώμα και πως έμεινε φυτό μετά την εγχείρηση που έκανε.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίζεται «φυτό», ύστερα από εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε, ενώ το Reuters δεν ξεκαθαρίζει αν το ταξίδι της κινεζικής αποστολής αφορά την επιδείνωση της κατάστασής του και δεν επιβεβαιώνει πως ο ηγέτης της Βόρεια Κόρεας βρίσκεται σε κώμα.

Ωστόσο η ιαπωνική εφημερίδα Shukan Gendai αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα, επικαλούμενη έναν κινέζο γιατρό ο οποίος αποτελεί μέρος της ομάδας που μεταβαίνει στην Βόρεια Κορέα για να αναλάβει τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο γιατρός περιέγραψε μάλιστα στο ιαπωνικό μέσο πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατέρρευσε.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επισκεπτόταν την επαρχία όταν έπιασε το στήθος του και κατέρρευσε. Ο γιατρός που ήταν μαζί του εκείνη την στιγμή του έκανε ανάνηψη και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ως νεκρό τον αναφέρει η New York Post, επικαλούμενη πηγή από τηλεοπτικό δίκτυο του Χονγκ Κονγκ.

Οι φήμες πως ο 36χρονος ισχυρός άνδρας του καθεστώτος υπεβλήθη σε επέμβαση καρδιάς στις 12 Απριλίου και έκτοτε, η υγεία του διατρέχει «σοβαρό κίνδυνο», κυκλοφόρησαν γρήγορα στα μέσα ενημέρωσης της Δύσης με πρώτο το CNN να δίνει την είδηση, επικαλούμενο αξιωματούχο των ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που οι γείτονες χώρες, Κίνα και Νότια Κορέα, έκαναν λόγο για «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι πληροφορίες που είχε μεταδώσει το CNN περί κρίσιμης κατάστασης του ηγέτη της Β.Κορέας ήταν εσφαλμένες.

Τα σχετικά δημοσιεύματα είχαν διαψεύσει επίσης Σεούλ και Πεκίνο.

Πάντως, μέσα ενημέρωσης με έδρα στη Νότια Κορέα ανέφεραν τα προηγούμενα 24ωρα ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναρρώνει μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση στις 12 Απριλίου.

Πηγή από τη Νότια Κορέα δήλωσε χθες στο Reuters ότι από τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ζωντανός και πιθανώς να κάνει σύντομα κάποια δημόσια εμφάνιση, αλλά δεν σχολίασε την κατάσταση της υγείας του ή τα περί κινεζικής εμπλοκής.