Ορκίζεται Δήμαρχος Αθηναίων στην Ακαδημία Πλάτωνος ο Κώστας Μπακογιάννης

Ορκίζεται Δήμαρχος Αθηναίων στην Ακαδημία Πλάτωνος ο Κώστας Μπακογιάννης
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλάει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ», στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, στην Αθήνα, την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Ακαδημία Πλάτωνος θα ορκιστεί δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης το απόγευμα της Κυριακής και αυτή είναι πρώτη φορά που δεν διοργανώνεται στο δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά αλλά στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Όπως μεταφέρουν συνεργάτες του νέου δημάρχου, ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε για την τελετή μία ιστορική και εμβληματική γειτονιά της Αθήνας που αντιμετωπίζει όμως μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για τους δημότες της πόλης και, μετά την ορκωμοσία, οι νέοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι θα αναλάβουν και τυπικά τα καθήκοντά τους.

«Στους δρόμους της συγκεκριμένης γειτονιάς που είναι γνωστή στα πέρατα της υφηλίου καθώς εκεί λειτούργησε πριν από αιώνες το πρώτο Πανεπιστήμιο του κόσμου, ο Κώστας Μπακογιάννης περπάτησε πολλές φορές τους προεκλογικούς μήνες συζητώντας επί ώρες με τους κατοίκους για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές. «Ο ουσιαστικός αλλά και συμβολικός λόγος της επιλογής του να ορκιστεί Δήμαρχος Αθηναίων εκεί, έχει να κάνει με την απόφαση του να δώσει από την πρώτη ώρα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του την μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές των επτά Δημοτικών Κοινότητων της Αθήνας. Κι επίσης γιατί η Ακαδημία Πλάτωνος είναι μία από αυτές τις γειτονιές που εκτός από τα μεγάλα τους προβλήματα έχουν κρυμμένους θησαυρούς , σύγχρονους αλλά και ιστορικούς ,που στόχος είναι αναδειχθούν αλλάζοντας την εικόνα της πόλης».