Oscar: Η ζαχαροπλαστική στο σπίτι στήριξε τις πωλήσεις σοκολάτας

Oscar: Η ζαχαροπλαστική στο σπίτι στήριξε τις πωλήσεις σοκολάτας
Η αύξηση στην τιμή του κακάο, οι εξαγωγές στο εξωτερικό και τα νέα προϊόντα.

Με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη και πατρινό «αέρα» η σοκολατοποιία Oscar ετοιμάζει επενδύσεις για την καθετοποίηση των πρώτων υλών. Η φετινή χρονιά δείχνει να κυλάει πολύ καλύτερα για την ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται εδώ και μισό αιώνα στην Ελλάδα, και μόλις πριν από λίγες ημέρες τοποθέτησε τις καινούριες σοκολάτες της στην αγορά. Πρόκειται για δέκα νέους κωδικούς που έχουν βρει τη θέση τους στα ράφια των αλυσίδων Μασούτης και Σκλαβενίτης, όπως επίσης και στα duty free που το brand έχει διαχρονική παρουσία.

Σχεδόν το 20% του τζίρου απορροφάται από το κανάλι του HO.RE.CA. , τα duty free και τον τουρισμό. Μέρος της μείωσης που κατεγράφη λόγω της πανδημίας και επηρέασε τα παραπάνω δίκτυα, ευτυχώς, κατάφερε να αντισταθμιστεί από την κατανάλωση στο σπίτι. Οι Ελληνίδες νοικοκυρές, περνώντας περισσότερο χρόνο στην κουζίνα επιδόθηκαν στη ζαχαροπλαστική αγοράζοντας τρούφες, σταγόνες σοκολάτας και κουβερτούρες για να παρασκευάσουν τα γλυκά τους, δίνοντας έτσι ώθηση στις πωλήσεις ενός κλάδου που είδε τα οικονομικά του μεγέθη να αποκτούν μια… όχι και τόσο γλυκιά γεύση.

«Το 2021 θα κινηθεί στα επίπεδα του 2019. Στους 400 κωδικούς που ήδη υπάρχουν, έρχονται να προστεθούν νέοι που θα ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας. Η αλήθεια είναι πως έχουν ανεβεί τα κόστη των πρώτων υλών στα φυτικά λιπαρά από 1,20 σε 3,35 ευρώ το κιλό. Αναμένουμε ότι πολύ σύντομα θα ανεβεί και η τιμή του κακάο, ενώ έχουν αυξηθεί πολύ τα μεταφορικά κόστη. Ειδικά από Κίνα το κόστος διπλασιάστηκε» λέει στο fortunegreece.com ο κ. Βασίλης Αράπογλου, Διευθυντής Εξαγωγών της Oscar.

Βασίλης Αράπογλου, Διευθυντής Εξαγωγών της Oscar
Βασίλης Αράπογλου, Διευθυντής Εξαγωγών της Oscar

Προσθέτει πως το brand έχει ένα σημαντικό εξαγωγικό αποτύπωμα που φτάνει τις 35 αγορές με πιο δυνατές να είναι οι Αραβικές χώρες, το Ισραήλ και στη συνέχεια  η Γηραιά Ήπειρος. Οι εξαγωγές αποτελούν το 25%-30% του τζίρου ο οποίος διαμορφώνεται συνολικά κοντά στα 21 εκατ ευρώ, εκ των οποίων 16 εκατ ευρώ προέρχονται από τη σοκολάτα και τα υπόλοιπα 5 εκατ. Ευρώ από την παραγωγή καραμέλας.

«Το άνοιγμα των εκθέσεων δείχνει ότι κάτι έχει αρχίσει και κινείται στην αγορά. Είναι ο μόνος τρόπος για να κλειστούν επαφές με ξένους πελάτες. Εμείς συμμετέχουμε εδώ και 25 χρόνια σε διεθνείς εκθέσεις και παρότι είμαστε στην Ιταλία με συνεργάτη, είναι μία αγορά που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Τα ελληνικά προϊόντα είναι πολύ καλά σε ποιότητα και ανταγωνιστικά και οι ξένοι επισκέπτονται τα περίπτερα των ελληνικών εταιρειών» υπογραμμίζει ο κ. Αράπογλου, ο οποίος παρευρέθηκε τόσο στην Anuga όσο και στην TUTTOFOOD με στόχο τη διερεύνηση νέων συνεργασιών.