Οσμή σκανδάλου στην Credit Suisse- Σε 5,5 δισ. δολ. εκτιμώνται οι ζημιές από την Archegos 

Οσμή σκανδάλου στην Credit Suisse- Σε 5,5 δισ. δολ. εκτιμώνται οι ζημιές από την Archegos 
epa05226675 (FILE) A file photograph showing the logo at the entrance of the Swiss bank Credit Suisse in Zurich, Switzerland, 17 November 2011. Reports on 23 March 2016 state that Credit Suisse Group is stepping up cost cuts including eliminating 2,000 jobs at its Global Markets business to better weather challenging market conditions. EPA/STEFFEN SCHMIDT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Credit Suisse τοποθέτησε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε assets ανά τον κόσμο και απέτυχε. Βασική αποτυχία της η συνεργασία της με την Archegos Capital Management, η οποία, όπως υπενθυμίζεται, παρήγαγε ένα συστημικό σοκ το προηγούμενο εξάμηνο λόγω υπερβολικής μόχλευσης κεφαλαίων.

Η ελβετική τράπεζα, σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε απώλειες 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες συνδέονται άμεσα με το family office του διαβόητου πλέον Bill Hwang. Σε κάθε περίπτωση, οι προσδοκίες για τα αποτελέσματα της τράπεζας, τα οποία θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 29 Ιουλίου, είναι ιδιαίτερα αρνητικές.

Η ομάδα των Brokers της Credit Suisse, η οποία ασχολείται με hedge funds, υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες από οποιονδήποτε ανταγωνιστή, ωθώντας τελικά την τράπεζα της Ζυρίχης να μειώσει μέρισμα, να σταματήσει τις επαναγορές μετοχών και να πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου.

Η τράπεζα είχε επιτρέψει στο family office να μοχλεύσει κεφάλαια σε futures μετοχών έως και 10 φορές, ζητώντας ασφάλιστρο μόλις 10% επί των δανείων που είχε προσφέρει – κάτι που αποτελεί δυσεξήγητη απόφαση.