Όσο υπάρχει σοκολάτα δεν υπάρχει πρόβλημα

Όσο υπάρχει σοκολάτα δεν υπάρχει πρόβλημα

Η σοκολάτα Υγείας Παυλίδη δημιουργεί τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική σοκολάτα και κάνει ένα πολύ fun game για καλό σκοπό.

«Έλα να φτιάξουμε μαζί τη μεγαλύτερη σοκολάτα στο Ίντερνετ», γράφει στο biggestchocolate.gr, η εταιρία Παυλίδης για τη σοκολάτα «Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη».

Τι κάνεις εκεί; Μπαίνεις, δωρίζεις ένα κομμάτι σοκολάτα που αναγράφει το όνομά σου και συμμετέχεις σε αυτή την ιδιαίτερη κίνηση της εταιρίας που δημιουργεί την μεγαλύτερη σοκολάτα. Εννέα κομμάτια κάνουν μια σοκολάτα. Όσες σοκολάτες συγκεντρωθούν θα δοθούν στις οικογένειες που στηρίζει η ΜΚΟ PRAKSIS.

Τη στιγμή που γράφουμε αυτό το κομμάτι έχουν ήδη συγκεντρωθεί 29.088 κομμάτια που κάνουν 3232 σοκολάτες. Απομένουν 21 μέρες πριν οι σοκολάτες δοθούν στις οικογένειες.

Θα μου πείτε τώρα τι να την κάνουν οι άνθρωποι που έχουν σοβαρά οικονομικά (καθώς και πολλά άλλα) προβλήματα την σοκολάτα; Ό,τι και αν αντιμετωπίζουμε σε αυτούς τους γκρίζους κι άσχημους καιρούς δεν λέμε ποτέ όχι σε λίγη καλή σοκολάτα. Φτιάχνοντας μαζί τη μεγαλύτερη σοκολάτα στο Ίντερνετ συνεισφέρουμε στο να πάρουν λίγη χαρά, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα.

Η δράση αυτή έγινε μέσα από τη συνεργασία της Υγείας Παυλίδη με την ΜΚΟ Praksis (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), μια ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που έχει σαν κύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.

Η PRAKSIS δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και σε Λέσβο και Πάτρα. Ωστόσο πυρήνες εθελοντών της βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Κύριος στόχος της οργάνωσης είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών, κοινωνικά, ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

Διαβάστε ακόμη: AIDS: Μπορεί να μην σου περνάει από το μυαλό…

Και για να έρθουμε σε αυτό που σας είπα παραπάνω: Όλοι έχουμε δικαίωμα στη σοκολάτα. Και μην γελάσετε γιατί το εννοώ.

Είναι εξαιρετική ιδέα, η προσφορά σοκολάτας με την συγκυρία των γιορτών. Κι αυτό διότι η PRAKSIS δεν κάνει μόνο αυτό. Εκ παραλλήλου, ανέκαθεν και πάντα προσφέρει πολύ σοβαρό έργο. Τα προγράμματά της δε θεωρούνται «ξεκίνημα από το μηδέν». Αποτελούν περισσότερο την «επόμενη μέρα» προγραμμάτων που λειτουργούν από το Νοέμβριο του 1996. Προγράμματα που με βάση τα δυο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσφέρουν εδώ και 16 χρόνια.

Προσφέρουν άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική υποστήριξη (συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες), νομική βοήθεια, στέγαση καθώς και εργασιακή συμβουλευτική.

Βοηθούν με συνέπεια κάθε κοινωνικά αποκλεισμένη ομάδα όπως: παιδιά των φαναριών, οικονομικούς μετανάστες, αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες, άστεγους, χρήστες ναρκωτικών, τσιγγάνους, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking), αποφυλακισμένους, ανθρώπους που δεν έχουν καμία πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Όλοι μας είμαστε το ίδιο. Άλλοι έχουμε περισσότερα κι άλλοι πολύ λιγότερα. Όλοι μας όμως… Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στη σοκολάτα.

Φτιάξτε, λοιπόν, και προσθέστε το δικό σας «εικονικό» κομμάτι σοκολάτας, μοιραστείτε το στο Facebook και η Υγείας Παυλίδη θα προσφέρει ίση ποσότητα από Σοκολάτες Υγείας Παυλίδη στο ΜΚΟ Praksis.

Μάθετε περισσότερα για το «ταξίδι» της ΜΚΟ PRAKSIS στο www.praksis.gr