Όταν οι ελληνικές εταιρείες συνάντησαν το 3D printing

Όταν οι ελληνικές εταιρείες συνάντησαν το 3D printing

Η startup Drawlab βοηθά στην τρισδιάστατη απεικόνιση των project που «τρέχουν» οι επιχειρήσεις.

Για να στηριχθεί σε στέρεες βάσεις μια καινούρια επιχείρηση θα πρέπει πέρα από το business plan, που είναι η αναπτυξιακή της πορεία αποτυπωμένη σε αριθμούς, η διοικητική της ομάδα να έχει σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το τελικό προϊόν που θα προσφέρει στον καταναλωτή. Δεν αρκεί μόνο η ύπαρξη μιας καινοτόμου ιδέας. Σημασία έχει ο τρόπος υλοποίησης και η αποφυγή λαθών πριν την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να είναι σίγουρος πως το προϊόν πληρεί όλες τις προϋποθέσεις πριν συστηθεί στους εν δυνάμει αγοραστές.

Αντί λοιπόν να σχεδιάζουμε τα πράγματα επί χάρτου μπορούμε να τα δούμε να παίρνουν «σάρκα και οστά» χάρη στην χρήση της τεχνολογίας. Μια ελληνική startup, ονόματι Drawlab σκέφτηκε πως για την υλοποίηση ενός project μιας επιχείρησης είναι αναγκαία η δημιουργία ενός προτύπου, όχι σε επίπεδη  αλλά σε τρισδιάστατη μορφή.

Πρόκειται για  μία από τις ελάχιστες ελληνικές εταιρείες που αξιοποιούν το 3D printing από τη δημιουργία ενός προϊόντος και το concept μέχρι και την παραγωγή, υλοποιώντας όλα τα ενδιάμεσα στάδια. Πίσω από αυτήν την ιδέα κρύβονται ο Χρήστος Καλογήρου, ο Σταύρος και ο Στέλιος Κούρτης, καθώς επίσης και ο Θέμης Βασκονσέλος.

Τα θεμέλια της Drawlab τέθηκαν πριν από δύο χρόνια και έκτοτε αποτελεί συνεργάτη αρκετών επιχειρήσεων. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως μέσω ειδικών προγραμμάτων του υπολογιστή το ψηφιοποιημένο αντικείμενο αποκτά υπόσταση. Οι διαχειριστές του project  έχουν με αυτόν τον τρόπο μια σφαιρική και ρεαλιστική εικόνα της εργασίας που δουλεύουν και αποφεύγουν το κόστος μιας αποτυχημένης προσπάθειας.

 

Η Drawlab έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις όσον αφορά την απόκτηση 3D εκτυπωτών και έχει αναλάβει αρκετά έργα, μεταξύ των οποίων και δύο που σχετίζονται με σχολικούς διαγωνισμούς. Το πρώτο ήταν το F1 in Schools, όπου η Drawlab ανέλαβε τις συμμετοχές για τις 30 από τις 38 συνολικά ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, κάνοντας για αυτές σεμινάρια, 3D printing, κοπή ξύλινων μερών και παρέχοντας τεχνογνωσία και υλικά τα οποία χρειάζονταν για τη δημιουργία του αμαξιού. Επίσης, στήριξε τον Διαγωνισμό Ρομποτικής πλαισιώνοντας την ομάδα Minders που κατάφερε να διακριθεί μέσα από 200 ομάδες και η οποία θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Ρωσία.

Πρόκληση αποτελεί για την εταιρεία και η ανάπτυξη επιτραπέζιων παιχνιδιών, τομέας στον οποίο υπάρχουν απτά αποτελέσματα. Το πρώτο παιχνίδι  που θα εκδοθεί από εταιρεία του εξωτερικού το 2015 είναι το Stigma, ενώ το δεύτερο είναι το Spells of Doom που θα εκδοθεί από την ελληνική εταιρεία και θα κάνει την εμφάνιση του τον Οκτώβριο του 2014 στην έκθεση Spiele στο Έσεν της Γερμανίας.

Μετά την αύξηση της παραγωγής στη χώρα μας, το επόμενο βήμα της Drawlab είναι οι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη:

Δέκα απίστευτες εκτυπώσεις με 3D printers

Η τρισδιάστατη «επανάσταση» της Amazon

Παραγγείλτε κι εσείς τον δικό σας Mini 3D printer!