Όταν η Apple αρνήθηκε τον Elon Musk και ένα deal 60 δισ. δολαρίων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Elon Musk πριν από χρόνια για να συζητήσει την εξαγορά της Tesla, όπως έγραψε στο Twitter πριν από κάποιες μέρες ο CEO της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Musk είπε ότι στράφηκε στην Apple εν μέσω των «πιο σκοτεινών ημερών» ανάπτυξης του μοντέλου Model 3 της Tesla, για να συζητήσουν την πιθανότητα ολοκλήρωσης μιας συμφωνίας. Ο Musk είπε ότι σχεδίαζε να συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησης της Tesla στην Apple για το ένα δέκατο της τρέχουσας αξίας της – υπονοώντας ένα τίμημα γύρω στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η παραγωγή του Model 3 ξεκίνησε το 2017, περίπου την ίδια στιγμή που η Apple αποφάσισε να στραφεί από την ανάπτυξη ενός συνολικού ανταγωνιστή προς την Tesla στην παραγωγή ενός εξειδικευμένου συστήματος αυτοκινούμενης οδήγησης.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει προσλάβει μια σειρά πρώην στελεχών της Tesla που εξειδικεύονται στους εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων και στην τεχνολογία αυτοκίνησης άνευ οδηγού, γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία ίσως σκέφτεται και πάλι την είσοδό της στην αγορά.

Εκπρόσωπος της Apple δεν απάντησε σε αίτημα του Bloomberg για κάποιο σχόλιο.