Όταν η Μαρινέλλα συνάντησε την Βέμπο

Όταν η Μαρινέλλα συνάντησε την Βέμπο

Δύο μουσικοί θρύλοι διαφορετικών εποχών, (ξανα)συστήνονται.

Τουλάχιστον για μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού κοινού αυτή η παράσταση χαρακτηρίζεται ως η παράσταση της χρονιάς. Ένας ζωντανός θρύλος, η Μαρινέλλα, «συναντά» έναν άλλο θρύλο, τη Σοφία Βέμπο, της ελληνικής καλλιτεχνικής (και όχι μόνο) ιστορίας.

Το μιούζικαλ «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο», που θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Ιανουαρίου στο θέατρο Badminton, αν μη τι άλλο, είναι μια πολύ φιλόδοξη, ελληνική μουσική παράσταση πάνω στην πολυτάραχη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ζωή της Σοφίας Βέμπο και στα τραγούδια της.

Διαβάστε ακόμη: Το Μουσείο Μπενάκη «μεταναστεύει» στην Αυστραλία

Όχι τυχαία. Η Σοφία Βέμπο ήταν/είναι το πρότυπο και η έμπνευση της Μαρινέλλας σε ολόκληρη την καλλιτεχνική της πορεία. Μην ξεχνάμε πως η Μαρινέλλα  πρωτοβγήκε στη σκηνή τραγουδώντας Βέμπο. Πέραν των προσωπικών, αν θέλουμε να τους ονομάσουμε έτσι, λόγων που επηρέασαν την Μαρινέλλα να δώσει σάρκα και οστά στην Βέμπο, υπάρχουν κι άλλοι που για τους περισσότερους από εμάς είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντικοί.

Η παράσταση αυτή θα μας ταξιδέψει σε μια εποχή την οποία σημάδεψε η μεγάλη θεατρίνα και τραγουδίστρια Βέμπο. Θα περάσει μπροστά από τα μάτια μας ολόκληρη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Μέσα από την ισχυρή προσωπικότητα της Βέμπο που ταυτίστηκε με την Ελλάδα και την ιστορία της, που έγινε η φωνή και η καρδιά της. Της γυναίκας που πολέμησε και νίκησε με τον δικό της τρόπο. Η Βέμπο πρωτοστάτησε σε αγώνες, σε ανατροπές, σε μικρές και μεγάλες επαναστάσεις. Πάλεψε σαν άνδρας στη ζωή της και γύρισε σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο τη σημαία της πίστης προς την πατρίδα της.

Διαβάστε ακόμη: Έχετε ξεχάσει τι είναι ο έρωτας;

Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο σε ένα παιχνίδι αναμνήσεων καθώς η παράσταση ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, μεταξύ «είναι και φαίνεσθαι», πρόζας και μελωδίας, ρεαλισμού και μυθοπλασίας.

Θα δούμε και θα ακούσουμε την ακμή του άστρου της μεγάλης προσωπικότητας. Θα παρακολουθήσουμε όμως και την παρακμή. Την αποδοχή αλλά και την απόρριψη του ειδώλου. Τη δύναμη της πρωταγωνίστριας αλλά και την ανθρώπινη αδυναμία της.

Το καστ που πλαισιώνει την Μαρινέλλα αποτελείται από 50 ηθοποιούς και τραγουδιστές. Δίπλα της επίσης ο Τραιφόρος του Χρήστου Στέργιογλου και ο Παυλάρας του Αντώνη Λουδάρου. Στο σπουδαίο κείμενο και την απαιτητική σκηνοθεσία βρίσκεται ο Πέτρος Ζούλιας. Τις χορογραφίες επιμελείται ο Φωκάς Ευαγγελινός, την μουσική επιμέλεια έχει ο Λάμπρος Λιάβας ενώ την διεύθυνση ορχήστρας έχει ο Γιώργος Ζαχαρίου.

Όσοι πιστοί προσέλθετε στο Badminton. Από τις 19 Ιανουαρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις.