Ουκρανία: Κατέρριψε 37 drones της Ρωσίας

Ουκρανία: Κατέρριψε 37 drones της Ρωσίας
epa10415966 Danish Army 'Forsvaret' presents their new Caesar howitzer weapon system in Oksboel, Denmark, 12 November 2021 (reissued on 19 January 2023). Denmark will donate 19 French-made Caesar howitzer artillery systems to Ukraine, the Danish Defence Ministry announced on 19 January 2023. EPA/Henning Bagger DENMARK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με το Κίεβο, 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν στην περιοχή της Οδησσού.

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν και τα 37 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας ανακοίνωσε την Κυριακή ο αρχηγός της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.

«Ως αποτέλεσμα της αντιαεροπορικής μάχης, και τα 37 Shaheds καταρρίφθηκαν στις περιοχές του Κιέβου, της Οδησσού, του Μυκολαΐβου, του Sumy, της Vinnytsia, του Zhytomyr, του Cherkasy και της Kherson», δήλωσε ο διοικητής.

Ο κυβερνήτης της Οδησσού Όλεχ Κίπερ δήλωσε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων telegram ότι 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν στην περιοχή της Οδησσού.

«Ένα διοικητικό κτίριο στην περιοχή της Οδησσού υπέστη ζημιές από πτώση συντριμμιών. Στην Οδησσό, τα συντρίμμια έπεσαν στην αυλή μιας κατοικημένης περιοχής. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί» υποστήριξε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Δεν αναφέρθηκαν καταστροφές ή θύματα από τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές σε άλλες περιοχές, ενώ το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com