Ουρές έξω από τις τράπεζες: Ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς τήρηση των κανόνων ασφαλείας

Ουρές έξω από τις τράπεζες: Ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς τήρηση των κανόνων ασφαλείας

Πολίτες σχηματίζουν ουρές έξω από τις τράπεζες, παρά τις συστάσεις και τα μέτρα περιορισμού για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ανησυχητική για τη δημόσια υγεία η εικόνα.

Μεγάλες ουρές παρατηρούνται έξω από τράπεζες και από ΑΤΜ από νωρίς το πρωί της Τρίτης, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις συνεχείς συστάσεις για τήρηση των μέτρων περιορισμού κατά του κορονοϊού, αλλά και των κανονισμών ασφαλείας κατά τις ειδικές μετακινήσεις, όπως η απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πολιτών και η χρήση γαντιών ή μάσκας. Μάλιστα υπήρξαν εντάσεις και καυγάδες.

Πολίτες διαφόρων ηλικιών μεταβαίνουν στις τράπεζες είτε για τις συντάξεις τους, είτε για την πληρωμή λογαριασμών και την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους, είτε για ρυθμίσεις δανείου, καθώς αρκετοί από αυτούς δεν μπορούν ή δεν γνωρίζουν πώς να το κάνουν ηλεκτρονικά.

Εικόνες από υποκατάστημα τράπεζας στην Καλλιθέα το πρωί της Τρίτης, παρουσιάζουν την κατάσταση που επικρατεί, με την ουρά να ξεκινά από την οδό Θησέως και καταλήγει σε άλλο δρόμο, μέχρι και τη στάση λεωφορείου. Οι πολίτες αναφέρουν πως περιμένουν τουλάχιστον μία ώρα στις ουρές που σχηματίζονται έξω από τις τράπεζες. Αντίστοιχες εικόνες είχαμε στον Πειραιά και στη Νίκαια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω αυτών των εικόνων, η αστυνομία θα προχωρήσει σε ελέγχους έξω από τα τραπεζικά καταστήματα, για να ελεγχθεί αν τηρούνται οι αποστάσεις και αν όσοι περιμένουν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

1. Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ. Εννοείται ότι όποιος επιθυμεί να προχωρήσει σε ανάληψη μεγαλύτερου ποσού μπορεί να το πράξει είτε μέσω ΑΤΜ είτε μέσω του γκισέ.

2. Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λ.π) θα εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) θα πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Όπως συστήνει στους συναλλασσόμενους η ΕΕΤ, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας τους.

Δείτε τα βίντεο στο news247.gr