Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πιθανόν να εμβολιαστούν πριν από το τέλος του 2020

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πιθανόν να εμβολιαστούν πριν από το τέλος του 2020
epa08291932 European Commission President Ursula Von Der Leyen gives a press conference on the economic response to the Coronavirus crisis at the European Commission in Brussels, Belgium, 13 March 2020. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να επισπεύσει την πιθανή έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την 21η Δεκεμβρίου, μπορεί να επιτρέψει τον εμβολιασμό των πρώτων Ευρωπαίων πριν τελειώσει το 2020.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορέσουν να αρχίσουν τον εμβολιασμό του πληθυσμού τους εντός του 2020, αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επίσπευσε για την 21η Δεκεμβρίου την συνεδρίασή του για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) να επισπεύσει την πιθανή έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την 21η Δεκεμβρίου, μπορεί να επιτρέψει τον εμβολιασμό των πρώτων Ευρωπαίων ήδη πριν από το τέλος του 2020.

«Είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιασθούν πριν από το τέλος του 2020», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Μετά την έγκριση του εμβολίου από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει την τελική έγκριση εντός τριών ημερών, έπειτα από διαβουλεύσεις με τις 27 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορέσουν να αρχίσουν τους εμβολιασμούς αμέσως μετά την επίσημη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας ότι «έλαβε επιπλέον στοιχεία» για το θέμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ