Outplacement: Πώς η επιχείρηση μπορεί να στηρίξει τον εργαζόμενο στο επόμενό του βήμα

Outplacement: Πώς η επιχείρηση μπορεί να στηρίξει τον εργαζόμενο στο επόμενό του βήμα
Τα highlights της συζήτησης του Τάσου Ζάχου, Editor in Chief του Fortune Greece με τον Ιωάννη Κόρσο, Account Manager & RiseSmart Team leader, Randstad Ελλάδας, στο πλαίσιο του podcast της Randstad «The Future of Work: workforce talks».

Η απώλεια της θέσης εργασίας είναι μια ψυχοφθόρα εμπειρία για κάθε εργαζόμενο και παράλληλα μια δύσκολη «άσκηση» για τις επιχειρήσεις. Πλέον η διατήρηση της ελκυστικότητας ενός εργοδότη είναι μια πολυπαραγοντική διαδικασία και τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού αναπτύσσουν ένα πλέγμα διαφορετικών παροχών, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται στις προτεραιότητες εργαζομένων και υποψηφίων.

Με την παροχή υπηρεσιών outplacement, η επιχείρηση αφενός στηρίζει το άτομο στο να κάνει το επόμενό του βήμα και αφετέρου διασφαλίζει τη φήμη της ως εργοδότη. Η επανένταξη προσωπικού είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται σε εργαζομένους οι οποίοι έχουν χάσει ή θα χάσουν τη θέση εργασίας τους με σκοπό να βοηθηθούν ώστε να βρουν γρήγορα μια νέα και ικανοποιητική θέση εργασίας.

Ο Ιωάννης Κόρσος, Key Account Manager & RiseSmart Team leader, Randstad Ελλάδας μιλώντας στον Τάσο Ζάχο στο πλαίσιο της σειράς podcast workforce talks εξηγεί ότι οι εταιρείες κρίνονται από τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους εργαζομένους τους, αλλά και σε όσους αποδεσμεύουν.

«Δείχνει πολύ μεγάλη υπευθυνότητα από την πλευρά της επιχείρησης ως προς τους ανθρώπους που αποχωρούν λόγω ανωτέρας βίας το να εξασφαλίσει την επόμενη τους μέρα εργασιακά. Σίγουρα πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα και υπάρχει δρόμος ακόμη για να ενσωματωθεί στην κουλτούρα των ελληνικών επιχειρήσεων».

Δείτε τα highlights της συζήτησης στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακούστε όλη τη συζήτηση στο νέο επεισόδιο podcast της σειράς Workforce talks 

Social Media:

Linkedin: Randstad Hellas

Facebook: Randstad Hellas

Instagram: Randstad Hellas

Youtube: Randstad Hellas