Π. Ρουμελιώτης: Οι αγορές έχουν πάρει ήδη το μήνυμα

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Attica Bank εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανοδική πορεία των επενδύσεων και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος. 

«Όλες οι εκτιμήσεις που έχουμε από τους διεθνείς οργανισμούς είναι ότι και το 2017 και το 2018 και το 2019 θα έχουμε ανοδική πορεία των επενδύσεων, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι θα αυξηθούν περίπου χοντρικά με ρυθμό περίπου 8% και το 2018 και το 2019, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ θετικό, διότι μη ξεχνάμε ότι για πολλά χρόνια από το 2008 μέχρι και το 2015 οι επενδύσεις είχαν καθοδική πορεία και είχε δημιουργηθεί ένα τεράστιο επενδυτικό έλλειμμα», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης πρόεδρος του ΔΣ της Attica Bank.

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο με τη στήριξη των θεσμών και τις νέες επενδύσεις, οι οποίες συγχρηματοδοτούνται κυρίως από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και επισήμανε ότι αυτές συνδέονται κυρίως με την εξωστρέφεια, τονίζοντας ότι οι επενδύσεις που γίνονται με προσανατολισμό τις εξαγωγές, αλλάζουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Ο πρόεδρος της Attica Bank σημείωσε ακόμη ότι οι αγορές έχουν πάρει ήδη το μήνυμα και όσο πλησιάζουμε τον Αύγουστο θα βελτιώνεται το κλίμα για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει επιτέλους στις αγορές. Τέλος, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις εκπροσώπων των θεσμών που υποστηρίζουν με τον πιο επίσημο τρόπο την ελληνική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ