Πάει για νέο mega deal Turkish Airlines – Συζητά με την Boeing για 250 αεροσκάφη

Πάει για νέο mega deal Turkish Airlines – Συζητά με την Boeing για 250 αεροσκάφη
A Turkish Airlines Airbus A350-941 comes in to land at Heathrow Airport in west London on April 29, 2024. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) Photo: AFP
Οι συνομιλίες βρίσκονται στο στάδιο της πλειοδοσίας και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την τελική συμφωνία.

Σε συνομιλίες με την Boeing Co. για την πιθανή αγορά περίπου 250 αεροσκαφών, βρίσκεται η Turkish Airlines λίγους μόλις μήνες αφότου έκλεισε μια μεγάλη συμφωνία με την ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus SE.

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία συζητά τόσο τους εμπορικούς όρους όσο και το κόστος των κινητήρων για 150 με 175 Boeing 737 Max, ενώ το υπόλοιπο της παραγγελίας θα αποτελείται από το μεγαλύτερο μοντέλο 787 Dreamliner, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Turkish Airlines Ahmet Bolat.

Οι συνομιλίες βρίσκονται στο στάδιο της πλειοδοσίας και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την τελική συμφωνία, δήλωσε ο Bolat στην ετήσια συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών στο Ντουμπάι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε προηγηθεί σχετική συμφωνία για 230 αεροπλάνα Airbus που έγινε τον Δεκέμβριο, καθώς η Τουρκία στοχεύει να εδραιώσει τη θέση της ως παγκόσμια αεροπορική δύναμη. Ο αερομεταφορέας έχει δηλώσει δημοσίως εδώ και μήνες ότι θέλει να κάνει μια μεγάλη παραγγελία Boeing, καθώς στοχεύει να διπλασιάσει σχεδόν το στόλο του την επόμενη δεκαετία.

Τον Απρίλιο, ο Bolat δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία εξέταζε το ενδεχόμενο να προσθέσει περισσότερα αεροπλάνα Airbus αντί να προχωρήσει στην παραγγελία της Boeing, καθώς ο αμερικανικός κατασκευαστής αντιμετώπιζε έντονο έλεγχο από τους νομοθέτες και τις ρυθμιστικές αρχές μετά την σχεδόν καταστροφική έκρηξη ενός πάνελ της ατράκτου ενός 737 Max 9 κατά τη διάρκεια πτήσης στις αρχές Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: