Η Turkish Airlines γιγαντώνει τον στόλο της – Σε διαπραγματεύσεις για την προμήθεια 235 αεροσκαφών

Η Turkish Airlines γιγαντώνει τον στόλο της – Σε διαπραγματεύσεις για την προμήθεια 235 αεροσκαφών
epa09116012 A Turkish Airlines plane is being checked by pyrotechnicians at the Chopin airport in Warsaw, Poland, 04 April 2021. The services evacuated passengers in connection with the information about a bomb on board a plane flying from Istanbul to Warsaw. The pyrotechnic action at the airport is still ongoing. EPA/PAWEL SUPERNAK POLAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συζητήσεις τόσο με την Airbus όσο και με την Boeing.

Η Turkish Airlines βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την προμήθεια 235 αεροσκαφών, ως μέρος των σχεδίων επέκτασής της. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Ahmet Bolat, οι συζητήσεις διεξάγονται τόσο με την Airbus όσο και με την Boeing.

Το σχέδιο επέκτασης του στόλου της εταιρείας, το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι, προβλέπει την προσθήκη περίπου 600 αεροσκαφών. Τον Δεκέμβριο, ανακοινώθηκε μια συμφωνία με την Airbus για 355 αεροσκάφη τύπου A321 και A350.

Ο Bolat ανέφερε ότι η Turkish Airlines πάντα ακολουθεί μια ισορροπημένη πολιτική μεταξύ Airbus και Boeing και δήλωσε ότι περιμένει να διαλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Boeing προτού λάβει απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Boeing έχει επιβραδύνει την παραγωγή των αεροσκαφών της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μετά την έκρηξη καμπίνας που συνέβη τον Ιανουάριο.

Επιπλέον, ο Bolat ανέφερε ότι η Rolls-Royce εξετάζει τη δυνατότητα δημιουργίας μονάδων επισκευής και συντήρησης στην Τουρκία, καθώς και την προμήθεια περαιτέρω ανταλλακτικών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να παρουσιαστεί ένα στρατηγικό πρόγραμμα που ανέπτυξε η Turkish Airlines σε συνεργασία με την Airbus και αεροδιαστημικές εταιρείες στην Τουρκία για την ανάπτυξη της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: