Παγκόσμια αγωνία για τον «Σούμι»

Παγκόσμια αγωνία για τον «Σούμι»

Σε επείγουσα νευροχειρουργική επέμβαση υπεβλήθη κατά τη διάρκεια της νύχτας ο Μίκαελ Σουμάχερ που βρισκόταν σε κώμα μετά το ατύχημά του.

Συγκίνηση σε όλο τον κόσμο προκαλεί η «μάχη» που επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ δίνει για τη ζωή του  έπειτα από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις.

Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύεται, ο Γερμανός πιλότος της F1 υποβλήθηκε χθες τη νύχτα σε επείγουσα νευροχειρουργική επέμβαση, ύστερα από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Ο «Σούμι» τραυματίστηκε σοβαρά χθες κάνοντας σκι με τον 14χρονο γιο του στο χιονοδρομικό κέντρο Μεριμπέλ της Γαλλίας, όταν προσέκρουσε με το κεφάλι σε βράχο, καθώς πραγματοποιούσε άλμα σε πίστα εκτός των οριοθετημένων διαδρομών. Ο Σουμάχερ είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε από τους διασώστες με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Μουτιέ, όπου διαγνώστηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αποφασίστηκε η μεταφορά του σε αρτιότερο νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμη: Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Mάικλ Σουμάχερ

Η μάνατζέρ του Σαμπίνε Κεμ επιβεβαίωσε το ατύχημα χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, είπε ότι ο 44χρονος φορούσε κράνος και ότι τη στιγμή του ατυχήματος δεν ήταν μόνος του.

Ο Σουμάχερ έχει κερδίσει επτά φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 και στη 19χρονη καριέρα του έχει συμπληρώσει 91 νίκες. Κατέκτησε τους δύο πρώτους τίτλους του με την Benetton το 1994-1995, προτού μεταπηδήσει στη Ferrari το 1996, με την οποία κέρδισε πέντε σερί τίτλους ως το 2000.

Το 2006 ο «Σούμι» δήλωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, αλλά επανήλθε το 2010 με την ομάδα της Mercedes και συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το 2012, όταν και «κρέμασε» οριστικά τα γάντια του.

Διαβάστε ακόμη: Το φαινόμενο Φέτελ και το μέλλον της Formula 1