Παγκόσμια ημέρα Ναυτιλίας στις 27 Σεπτεμβρίου

Παγκόσμια ημέρα Ναυτιλίας στις 27 Σεπτεμβρίου

Με θέμα την «Αειόφορο Ανάπτυξη» πραγματοποιείται ο εορτασμός σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2013, εορτάζεται σε όλο τον κόσμο αυτή την εβδομάδα, με θέμα την «Αειόφορο Ανάπτυξη».

Ο εορτασμός, που καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, έχει ως στόχο να εστιάσει την προσοχή στη σημασία που έχει η ναυτιλία για τον άνθρωπο.

Διαβάστε ακόμη: Τα «πάνω κάτω» στην αγορά της κρουαζιέρας

Στη χώρα μας, η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) διοργανώνει Συμπόσιο για το Αειφόρο Ναυτιλιακό Σύστημα Μεταφορών, στην έδρα του στο Λονδίνο, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, που έχει προσκληθεί να παρακολουθήσει και η HELMEPA.

«Προτεραιότητα μας αποτελεί η υιοθέτηση και υλοποίηση πολιτικών που αφορούν στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, στην προσφορά θέσεων εργασίας και στη διατήρηση της ναυτικής τεχνογνωσίας», θα τονίσει σε μήνυμά του που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 27/09, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη: Η ελληνική ναυτιλία αψηφά την κρίση

«Θεωρώ επιβεβλημένο, οι προσπάθειές μας να εστιασθούν στη συνεχή προσπάθεια, ώστε η ελληνική ναυτιλία, που αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, να διατηρήσει όχι μόνο τη μείζονα θέση που κατέχει στο παγκόσμιο στερέωμα, αλλά, παράλληλα, να γίνει πρωταγωνίστρια των μελλοντικών εξελίξεων» θα τονίσει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, ο Γενικός Γραμματέας του IMO κ. Koji Sekimizu, υπογραμμίζει τη ζωτική σημασία της διεθνούς ναυτιλίας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα επιτρέποντας «στην αλληλεξαρτώμενη παγκόσμια οικονομία να λειτουργεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Άλκης Κωνσταντινίδης