«Παγκόσμιος υπόνομος» – Οι «κεραυνοί» της δημάρχου Παρισιού για το Χ του Έλον Μασκ

«Παγκόσμιος υπόνομος» – Οι «κεραυνοί» της δημάρχου Παρισιού για το Χ του Έλον Μασκ
epa10825057 Paris Mayor Anne Hidalgo speaks during a press conference to mark one year to the Paris 2024 Paralympics Games, in Paris, France, 28 August 2023. The French Organising Committee presents the organizational process one year until the opening ceremony of the Paris 2024 Summer Paralympic Games, which will take place from 28 August to 08 September 2024. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε όπλο μαζικής καταστροφής των δημοκρατιών μας», τονίζει η Αν Ινταλγκό.

Η Αν Ινταλγκό δήμαρχος του Παρισιού, ανακοίνωσε ότι διαγράφει τον λογαριασμό της στην πλατφόρμα Χ του Έλον Μασκ, καθώς, σύμφωνα με την ίδια, έχει μετατραπεί σε «τεράστιο παγκόσμιο υπόνομο» και σε «εργαλείο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας».

«Αποφάσισα να εγκαταλείψω το Χ. Αντί να είναι το επαναστατικό εργαλείο που, στην αρχή, επέτρεπε σε περισσότερους την πρόσβαση στην ενημέρωση, έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε όπλο μαζικής καταστροφής των δημοκρατιών μας», τονίζει η Ινταλγκό σε άρθρο της στην εφημερίδα Le Monde, η οποία άνοιξε λογαριασμό στο Twitter το 2009.

Ο λογαριασμός της Πόλης του Παρισιού παραμένει στο Χ, διευκρινίζει η δημοτική αρχή, σύμφωνα με Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παραποίηση, παραπληροφόρηση, τροφοδότηση των παρορμήσεων του μίσους, οργανωμένη παρενόχληση, φανερός αντισημιτισμός και ρατσισμός, αγελαίες επιθέσεις κατά των επιστημόνων, των κλιματολόγων, των γυναικών, των οικολόγων, των προοδευτικών και όλων εκείνων των καλοπροαίρετων που επιθυμούν μία ήρεμη και νηφάλια πολιτική συζήτηση σε έναν όλο και πιο πολύπλοκο κόσμο: ο κατάλογος των παρεκτροπών είναι ατελείωτος», υπογραμμίζει η δήμαρχος, ενώ καταγγέλλει επίσης τον αλγόριθμο για τον οποίο «το μόνο που μετρά είναι ο αριθμός των “likes”».

«Η πλατφόρμα αυτή και ο ιδιοκτήτης της εμποδίζουν σκοπίμως τις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για την δραστική οικολογική και ενεργειακή μετάβαση που χρειαζόμαστε σε όφελος κλιματοσκεπτικιστικών συλλογιστικών που προωθούνται από τα συμφέροντα των ορυκτών καυσίμων», γράφει η Ινταλγκό και καταλήγει απευθυνόμενη προς τον πολιτικό κόσμο: «Το μέσο αυτό έχει εξελιχθεί σε έναν τεράστιο παγκόσμιο υπόνομο και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να πέφτουμε μέσα;».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: