Στην αντεπίθεση η Tesla – Μηνύει τη Σουηδία για τις «μπλοκαρισμένες» πινακίδες κυκλοφορίας

Στην αντεπίθεση η Tesla – Μηνύει τη Σουηδία για τις «μπλοκαρισμένες» πινακίδες κυκλοφορίας
12 November 2021, Lower Saxony, Hanover: Cars drive past a dealership of the electric car manufacturer Tesla (long shutter speed shot). Tesla's stock has gained about 50 percent since the beginning of the year. Tesla is now worth more than a trillion dollars on the stock market. Photo: Julian Stratenschulte/dpa (Photo by JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Το μεγαλύτερο συνδικάτο μεταποίησης της χώρας ζητά συλλογική σύμβαση εργασίας για τους μηχανικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Tesla κατέθεσε αγωγή κατά της Υπηρεσίας Μεταφορών της σουηδικής κυβέρνησης για την απεργία των εργαζομένων που έχει μπλοκάρει τα αιτήματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για πινακίδες κυκλοφορίας για τα νέα οχήματα, ανέφερε τη Δευτέρα η οικονομική εφημερίδα Dagens Industri.

Η IF Metall, το μεγαλύτερο συνδικάτο μεταποίησης της Σουηδίας, συγκρούεται με την Tesla για την επίτευξη συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους μηχανικούς της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Metall «κατέβασε» τους μηχανικούς σε απεργία στις 27 Οκτωβρίου, αρνούμενη να εξυπηρετήσει τα αυτοκίνητα της Tesla, σύμφωνα με το Reuters.

Μέλη άλλων συνδικάτων, συμπεριλαμβανομένων των ταχυδρομικών υπαλλήλων, των λιμενεργατών και των καθαριστριών, έχουν από τότε συμμετάσχει σε μια δράση συμπαράστασης, με αποτέλεσμα η Tesla, μεταξύ άλλων, να μην παίρνει διανομή πινακίδων κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: