«Παγώνει» η συμφωνία Daimler και BMW για την αυτόνομη οδήγηση

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δύο γερμανικές εταιρείες αποφάσισαν, από κοινού, να αναβάλουν την υλοποίηση της συμφωνίας τους να εξελίξουν συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Επικαλούμενες τις τρέχουσες επιχειρηματικές και οικονομικές συνθήκες, οι Daimler και BMW ανακοίνωσαν την αναστολή της συνεργασίας τους για την εξέλιξη συστημάτων ημιαυτόνομης οδήγησης τα οποία θα ήταν διαθέσιμα από το 2024.

Όπως σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη από κοινού, σε φιλικό κλίμα και όπως σημειώνουν ελήφθη καθώς οι τρέχουσες συνθήκες δεν αποτελούν τη σωστή χρονική στιγμή για την υλοποίηση ενός αντίστοιχου προγράμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο εταιρείες κάθε άλλο παρά απέκλεισαν την μελλοντική τους συνεργασία στο συγκεκριμένο τομέα έρευνας και εξέλιξης.

Σημειώνεται ότι ήδη οι δύο εταιρείες είχαν δημιουργήσει ένα κοινό τμήμα έρευνας και εξέλιξης επιφορτισμένο με το συγκεκριμένο project το οποίο απασχολούσε 1.200 εργαζόμενους.

Οι BMW και Daimler δεν είναι οι μοναδικές εταιρείες που κάνουν πίσω σε ό,τι αφορά τα προγράμματα εξέλιξης σε ό,τι αφορά τον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, με την Audi να ανακοινώνει ότι αναστέλλει το πρόγραμμα εξέλιξης ενός αντίστοιχου συστήματος επιπέδου 3 για το A8 επικαλούμενη τεχνολογικά αλλά και νομοθετικά κωλύματα ενώ η Ford ανακάλεσε προηγούμενες ανακοινώσεις της για το λανσάρισμα ενός ημιαυτόνομου οχήματος το 2021.

Σε άλλες περιπτώσεις βέβαια, οι ειδικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αυξάνουν την  περιστολή των δαπανών από τις εταιρείες, πλήττοντας και λιγότερο «αβέβαιους» τομείς έρευνας και εξέλιξης από την αυτόνομη οδήγηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Jaguar-Land Rover οι οποίες ανακοίνωσαν ότι επανεξετάζουν το προϊοντικό τους portfolio στο σύνολό του.