«Παγώνει» τον Καλογρίτσα το υπουργείο Υποδομών

«Παγώνει» τον Καλογρίτσα το υπουργείο Υποδομών
Εξωτερική άποψη του κτηρίου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μετά τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, ανακοινώθηκε η αναβολή του διαγωνισμού για την εργολαβία του δικτύου Πάτρα-Πύργος.

Την αναβολή του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή του τέταρτου τμήματος Βάρδα-Α.Κ. Κυλλήνης του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, προϋπολογισμού 70,71 εκατ. ευρώ προχώρησε, με απόφασή του το υπουργείο Υποδομών. Η αιτία είναι η μη έγκαιρη συγκρότησης της επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού.

«Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού θα καθοριστεί με έκδοση σχετικής απόφασης», επισημαίνεται στην απόφαση.

Από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό θα κρινόταν εάν το εταιρικό σχήμα «Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών» που ανήκει στον Χρήστο Καλογρίτσα θα αναλάμβανε και την τέταρτη εργολαβία –από τις συνολικά οκτώ- μετά τις τρεις προηγούμενες συνολικού προϋπολογισμού 475 εκατ. ευρώ στις οποίες είχε μειοδοτήσει η επιχείρηση.

Ερωτηματικό παραμένει εάν η επιλογή της αναβολής του διαγωνισμού την ίδια ημέρα με την αποχώρηση του υιού του Χρήστου Καλογρίτσα, Ιωάννη Βλαδίμηρου, από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές ήταν συμπτωματική ή όχι.