Πακέτο ανάκαμψης 221 δισ. ευρώ παρουσιάζει την ερχόμενη εβδομάδα ο Μάριο Ντράγκι

Πακέτο ανάκαμψης 221 δισ. ευρώ παρουσιάζει την ερχόμενη εβδομάδα ο Μάριο Ντράγκι
epa07455264 European Central Bank President Mario Draghi arrives for the European Council Summit in Brussels, Belgium, 22 March 2019. European Union leaders on 21 March agreed to extend Brexit until 22 May 2019 if British MPs will approve Brexit agreement next week. If British Prime Minister May will lose the vote on Brexit deal for the third time, the delay will be until 12 April. EPA/JULIEN WARNAND / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Tο σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις σε σιδηροδρόμους υψηλής ταχύτητας, σε πράσινη ενέργεια, καθώς και στην πλήρη ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, θα βασιστεί το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πακέτο ανάκαμψης 221 δισ. ευρώ θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, με στόχο τη ριζική αναδιάρθρωση της οικονομίας.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις σε σιδηροδρόμους υψηλής ταχύτητας, σε πράσινη ενέργεια, καθώς και στην πλήρη ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, θα βασιστεί το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ιταλία και η Ισπανία αναμένεται να είναι οι δύο μεγαλύτεροι αποδέκτες του προγράμματος. Το σχέδιο ανάκαμψης του Ντράγκι που θα πρέπει να εγκριθεί από το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο έως τα τέλη αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει €30 δισ. δημοσιονομικών πόρων και €191,5 δισ. δάνεια και επιχορηγήσεις από το Next Genereation EU, σύμφωνα με πηγές των FT.